Un deţinut ieșean a primit un „supliment” de doi ani de pe vremea când era şofer

sâmbătă, 06 februarie 2021, 00:52
1 MIN
 Un deţinut ieșean a primit un „supliment” de doi ani de pe vremea când era şofer

Un mers şerpuit pe drumul european s-a finalizat cu o sentinţă de peste 10 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei ieşene într-un proces vizând conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere. De la comiterea faptei şi până la condamnare au trecut mai bine de 5 ani, timp suficient pentru ca şi alte dosare întocmite pe numele lui Florin Petru Scripcariu să se finalizeze.

În dimineaţa zilei de 8 noiembrie 2015, Scripcariu a fost depistat pe drumul european, pe raza comunei Leţcani, la volanul unui automobil Audi, fără a avea permis de conducere şi cu o alcoolemie de 1,3‰. Atenţia poliţiştilor fusese atrasă de faptul că autoturismul se deplasa pe o traiectorie sinuoasă, fiind vizibil că şoferul avea dificultăţi serioase în menţinerea direcţiei.

În faţa instanţei, Scripcariu şi-a recunoscut faptele, având astfel dreptul la o reducere cu o treime a pedepsei. Judecătorii au luat în calcul în favoarea sa şi faptul că nu avusese loc niciun accident rutier. Închis deja pentru trafic de persoane, Scripcariu a beneficiat şi de o caracterizare pozitivă din partea conducerii Penitenciarului ieşean, unde s-a implicat în activităţile educative şi a fost selectat pentru muncă remunerată. Totuşi, judecătorii au reţinut că Scripcariu are o înclinaţie spre comiterea unor fapte antisociale, care reprezintă norma în comportamentul său. În final, Scripcariu a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi la încă 1 an pentru conducere fără permis, pedepse ce s-au adăugat la cea iniţială, rezultând un total de 10 ani şi 4 luni. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii