Un fundaş format la Ajax Amsterdam vine în Copou. Azi e ultima repetiţie din Bulgaria

miercuri, 20 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Un fundaş format la Ajax Amsterdam vine în Copou. Azi e ultima repetiţie din Bulgaria

Politehnica Iaşi este aproape de a bifa un nou transfer, al 20-lea al verii! Poli a bătut palma cu fundaşul olandez de origine ghaneză Paul Fosu-Mensah, care a împlinit 21 de ani pe 10 aprilie. 

El poate evolua fundaş dreapta sau stoper. Deşi Iaşul mai căuta doar un portar şi un mijlocaş central ofensiv, Fosu-Mensah a fost chemat în Copou pentru că are un CV promiţător. Născut la Amsterdam, jucătorul s-a format nouă ani la Academia lui Ajax, unde a stat până la 17 ani, interval în care a trecut şi pe la naţionala de juniori.

A trecut apoi la un alt club olandez cunoscut, Vitesse Arnhem, iar sezonul trecut l-a găsit la Hellmond Sport, în liga a doua a ţării natale, unde a jucat 22 de partide. Paul are doi fraţi mai mari care joacă fotbal, Alfons şi cunoscutul Timothy. Ultimul, internaţional olandez de seniori, evoluează acum în Germania, la Bayer Leverkusen, după ce a fost legitimat la cluburi renumite în Anglia, Manchester United, Crystal Palace sau Fulham.

Altfel, Politehnica Iaşi pune azi punct seriei de meciuri de verificare din Bulgaria, acolo unde se derulează al doilea cantonament al verii. Ultimul test al ieşenilor nu se va mai disputa, după cum s-a anunţat iniţial, în compania grupării Sabah Masazir (Azerbaijan), care a declinat în ultimul moment jocul. Trupa pregătită de Claudiu Niculescu se va confrunta cu FC Pirin Gotse Delcev, o echipă care activează în liga a treia bulgară.

Mâine, Politehnica va mai face un antrenament în Bulgaria, iar apoi va reveni acasă. 

Comentarii