Un internaţional european la Iaşi

joi, 30 decembrie 2021, 02:43
3 MIN
 Un internaţional european la Iaşi

 

Atacantul reprezentativei Liechtenstein, Yanik Frick, e aşteptat la reunirea Politehnicii

 

Politehnica Iaşi ar putea conta în sezonul de primăvară pe un jucător cu numeroase selecţii într-o reprezentativă europeană. Este vorba de Yanik Frick, un atacant născut pe 27 mai 1998 care, după ce a trecut pe la naţionalele de juniori şi tineret ale Liechtenstein, are 26 de selecţii şi trei reuşite în selecţionata de seniori a principatului amintit. Fotbalistul a evoluat la naţionala mare încă de la 18 ani, pentru care a punctat la 21 de ani.

Jucătorul a început fotbalul la 6 ani, la grupele de copii ale CAN Siena (Italia), club la care juca tatăl său, cunoscutul Mario Frick, care a evoluat la mai multe formaţii elveţiene şi italiene şi deţine recordul selecţiilor la naţionala Liechtenstein, cu 125 de prezenţe. Mario a realizat singurul gol al Liechtenstein-ului înscris vreodată împotriva României , într-un meci disputat în 1997 la Eschen în preliminariile CM1998 şi câştigat de tricolori cu 8-1.

Transferul seniorului la St Gallen l-a dus pe Yanik la juniorii elveţienilor, unde a stat în perioada 2009-2011, apoi în intervalul 2014-2016, după o escală în ţara natală la Eschen Mauren. În 2016, jucătorul care vrea să vină la Poli a ajuns la juniorii de la Vaduz (Liechtenstein), iar apoi la Rheindorf Altach, în Austria, unde a debutat ca senior, în liga a III-a, punctând de cinci ori în 23 de partide. La 19 ani, Frick a fost legitimat la Perugia, în Serie B, unde a bifat trei apariţii într-un sezon în care a fost şi accidentat. În 2018 a fost legitimat de Livorno, care l-a împrumutat în Serie C, la Pro Piacenza, unde a înscris două goluri în şase meciuri. În sezonul 2019-2020, atacantul a trecut în Elveţia, la Rapperswil-Jona (Liga a II-a), unde a marcat de cinci ori în 14 partide, iar sezonul următor l-a găsit în liga a IV-a germană, la Ennergie Cottbus, unde are două prezenţe. În acest an, fotbalistul a bifat un meci la Pont Donnaz Hone Arnad Evancon în Serie D italiană şi 12 prezenţe în echipa naţională. La selecţionata Liechtenstein, Yanik joacă de multe ori împreună cu fratele său mai mic, Noah. Prenumele celor doi au fost date deoarece tatăl lor este mare fan al fostului tenisman francez Yannick Noah. Yanik Frick a jucat titular în ambele partide contra României disputate în acest an, în preliminariile CM, încheiate cu scorul de 2-0. În meciul de la Vaduz, Yanik a făcut pereche în atac cu fratele său.

În afară de Frick, Poli tratează, după cum v-am informat, şi cu alţi jucători cu profil ofensiv: mijlocaşul Şaim Tudor (Petrolul Ploieşti) şi atacantul islandez Arni Vilhjalmsson (Breidablik, Islanda).

Reunirea echipei de fotbal ieşene este prevăzută a avea loc pe 10 ianuarie.

 

Comentarii