Un jurnalist iranian primeşte 10 ani de închisoare pentru că a insultat un imam pe Twitter

luni, 20 august 2018, 18:29
1 MIN
 Un jurnalist iranian primeşte 10 ani de închisoare pentru că a insultat un imam pe Twitter

Un jurnalist iranian a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a scris pe Twitter despre imamul Reza, una dintre cele 12 figuri venerate de şiiţi că ar fi fost "unul de-ai noştri”, sugerând că ar fi permis tinerilor să se distreze.

Jurnalistul Mir Mohammad-Hossein Mir-Esmaili a făcut comentariul de pe reţeaua socială după ce ayatollahul Ahmad Alamolhoda a interzis concertele în oraşul Machhad, unde se află mausoleul imamului Reza. "Alamolhoda zice că dansul şi muzica sunt o insultă la adresa imamului Reza! Haide, nu ne minţiţi, imamul Reza este unul dintre noi", a scris jurnalistul.

Mir-Esmaili , angajat la cotidianul Jahan-e Sanat, a fost arestat în luna aprilie 2017, arată Le Figaro. La scurt timp după publicarea comentariului pe Twitter, jurnalistul se pare că deja primise ameninţări de agresiune fizică: "cei care îşi spun musulmani, de ce ameninţă că stropesc cu acid şi că ucid?”, a scris el. Duminică instanţa a decis că Mir-Esmaili se face vinovat de insultă la adresa Islamului şi al responsabililor guvernamentali şi de răspândirea de minciuni şi de conţinut imoral în spaţiul public.

Comentarii