Un presupus caz de şantaj cu imagini compromiţătoare, pus din nou pe rol de judecătorii ieşeni

vineri, 29 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Un presupus caz de şantaj cu imagini compromiţătoare, pus din nou pe rol de judecătorii ieşeni

Un caz de şantaj revine în atenţia magistraţilor din Iaşi. O ieşeancă este judecată pentru că ar fi cerut şi primit 600 de euro de la un elveţian, pe care l-ar fi convins să se dezbrace în faţa camerei web, fără ca acesta să ştie că femeia înregistra totul.

 La final, l-ar fi ameninţat că postează filmul compromiţător pe reţele sociale şi că-l va distribui cunoscuţilor lui, dacă bărbatul nu îi va trimite banii solicitaţi în contul de PayPal.

Un elveţian, subiectul presupusului şantaj

Repunerea pe rol a dosarului în care Daniela Văcăreanu e judecată pentru şantajul împotriva cetăţeanului elveţian Thomas Vonwald s-a făcut prin invocarea unul articol din Codul de Procedură Penală care prevede că “dacă în cursul deliberării instanţa apreciază că o anumită împrejurare trebuie lămurită şi este necesară reluarea cercetării judecătoreşti sau a dezbaterilor, repune cauza pe rol”.

Femeia a fost trimisă în judecată în martie 2018. Potrivit anchetatorilor “în data de 18.09.2013, în intervalul orar 14.00-17.00, inculpata a accesat mai multe site-uri de socializare sub pseudonimele de „Kathy X”, „Ekaterina” şi „Katastrophe” şi a intrat în legătură cu persoana vătămată, pe care a provocat-o să se dezbrace în faţa camerei web a calculatorului, timp în care a filmat-o nud fără acordul său, iar ulterior a postat înregistrările video compromiţătoare pe site-urile Youtube, Flickr, Rapidshare, ameninţând-o că le va distribui utilizatorilor site-urilor menţionate, cât şi la locul său de muncă şi a determinat-o să-i remită în schimbul ştergerii acestora suma de 600 euro în contul său PayPal”.

Culoarea părului, argument important în judecarea cazului

Daniela Văcăreanu a susţinut însă că anchetatorii nu şi-au făcut bine treaba pe parcursul cercetării şi că i-au ignorat o parte din cereri. De exemplu, ar fi solicitat în repetate rânduri să fie confruntată cu elveţianul, mai ales că acesta, în plângerea formulată, ar fi descris-o ca fiind “în vârstă de aproximativ 20-25 de ani, 165-172 cm înălţime, cu părul negru, ondulat”, iar ea era la acea dată vopsită şaten deschis, avea părul de lungime medie, drept, neondulat.

În plus, faţă de plângerea că imaginile compromiţătoare cu Thomas V. au fost descărcate pe diferite portaluri web cu titlul ,”Transexualul … de la Air Berlin este pregătit să facă sex anal", Daniela Văcăreanu a argumentat: “ (…) sexul anal este specific raporturilor sexuale dintre doi bărbaţi, fapt ce conduce automat la ipoteza, neverificată de anchetatori, conform căreia există posibilitatea ca dialogul/conversaţia, atât cea scrisă (pe www.badoo.com) cât şi cea prin intermediul camerelor web (pe Skype) să fi fost purtată cu o persoană de sex masculin ce purta o perucă, sau titlul postării să nu fi fost creat de o persoană de sex feminin”. Mai mult, femeia ar fi dorit să prezinte anchetatorilor şi nişte planşe foto realizate în data la care se presupune că l-ar fi şantajat pe Thomas V, imagini care o plasează într-un alt loc decât în faţa calculatorului, dar nu i s-ar fi dat această şansă.

Magistraţii au stabilit un nou termen în acest dosar în luna noiembrie, când Thomas V., angajat al Air Berlin, va fi citat la adresa din Elveţia, prin scrisoare recomandată, pe email şi prin afişare la uşa instanţei.

Comentarii