Un ucrainean a încercat să intre în Republica Moldova deghizat în femeie. Este al doilea caz!

sâmbătă, 16 aprilie 2022, 15:11
1 MIN
 Un ucrainean a încercat să intre în Republica Moldova deghizat în femeie. Este al doilea caz!

Poliţiştii de frontieră ucraineni au făcut o descoperire neobişnuită la un punct de trecere în Republica Moldova. Aceştia au descoperit un bărbat îmbrăcat în haine de femeie, care încerca să dezerteze din ţară. Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei susţine că a oprit vineri un taxi în apropiere de Odesa, în sudul ţării, care transporta o persoană ciudat de înaltă şi cu voce groasă, îmbrăcată în haine de femeie, relatează Dailymail.

Potrivit paginii de Twitter a Serviciului de Grăniceri, călătorul în vârstă de 26 încerca să intre în Moldova.

Conform legii marţiale actuale în vigoare în Ucraina, bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara şi, în schimb, se aşteaptă să se înroleze în armata ucraineană pentru a lupta împotriva ruşilor.

Un caz similar a avut loc la începutul războiului, î prima parte a lunii martie. Un bărbat de 30 de ani din Kiev purtând o perucă şi fiind machiat deghizat în femeie a încercat să iasă prin punctul Porubne-Siret de pe teritoriul Ucrainei şi să intre în România. El a încălcat astfel legea marţială care prevede că bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani nu au voie să părăsească teritoriul naţional.

Bărbatul şi-a luat copilul minor şi la controlul de frontieră de la Porubne a dat paşaportul soţiei, dar inspectorul de la frontieră şi-a dat seama imediat de situaţie, iar pe kievean nu l-au ajutat nici machiajul şi nici peruca, precizează oficialii serviciului de frontieră ucraineni.

 

 

Comentarii