Un urs crud aşteaptă să se coacă turiştii din copacul în care s-au refugiat!

vineri, 14 iunie 2019, 07:30
3 MIN
 Un urs crud aşteaptă să se coacă turiştii din copacul în care s-au refugiat!

* Deja am intrat bine de tot în sezonul estival, aşadar putem striga din mii de piepturi dornice de căldură şi veselie "Vară, bine ai venit!".

* Da, e vară, dar vara nu înseamnă numai mare, soare, plajă, vrajă, ci şi munte, piscuri cărunte, ozon, gazon, pădure, mure, conifere, bere şi cabane, plus jocuri cu specific de – logic! – cabană. Ceea ce nu ştiu turiştii este că începutul sezonului estival, care a venit inclusiv cu fenomene meteo extreme, i-a afectat şi pe urşii din pădurile patriei, care au devenit din ce în ce mai înfometaţi. Naiv să fii să crezi că urşii preferă resturile din tomberoane şi pufuleţii oferiţi de şoferi, pe marginea şoselei; dimpotrivă, vă putem spune din surse sigure că urşii susţin turismul românesc, de-abia aşteaptă, salivând de poftă, turiştii amatori de munte, de pădure, fragi şi mure. Ieri, la cabana "Vrajba Codrilor", s-a desfăşurat un atractiv şi instructiv concurs de orientare turistică, sub lumina sloganului "Haideţi să culegem mure, cât nu-i ursul în pădure!". Deoarece în agenda ursului a intervenit o mică schimbare de program, animalul s-a întors în pădure mai devreme decât fusese stabilit şi foarte înfometat. El i-a surprins pe mai mulţi turişti în vreme ce jucau, lipsiţi de griji, în plină poieniţă, o partidă de Baba-Oarba; ultimele cuvinte ale turistului Aurel Zâzanie, legat la ochi pe post de babă oarbă, au fost "Te-am prins, Gică! Dar parcă nu purtai haină groasă de blană!”. În aceste momente, Aurel şi Gică se află tot pe o creangă de brad, iar câteva veveriţe jucăuşe joacă ţonţoroiul în jurul lor; ursul se află tot sub brad, aşteptând ca turiştii de pe creangă să se coacă şi să cadă.

* Da, e vară, dar urmările inundaţiilor din ultima perioadă încă nu s-au şters: viitura a măturat o parte mare a localităţii Acarieni, luând cu ea garduri mai şubrede, case din chirpici, animale din gospodărie etc. La numărătoarea sătenilor s-a descoperit că doi cetăţeni lipsesc: soţii Graţiela şi Septimiu Viezure! Un vecin spune că în noaptea în care a venit apa i-a auzit pe cei doi, prin geamul deschis, cum sforăiau din dormitor, din patul lor conjugal; nici patul lor conjugal n-a fost găsit, după inundaţie! Alaltăieri, nişte marinari de pe un petrolier sub pavilion panamez, care naviga pe Mediterană, au văzut prin binoclu, la jumătate de milă spre babord, o plută cu doi naufragiaţi care păreau morţi sau leşinaţi. Comandantul a ordonat "Cu toată viteza, înapoi!", apoi a fost lansată la apă o barcă de salvare, care s-a îndreptat spre plută. Salvatorii spun că, în clipa în care au lipit barca de plută, cei doi naufragiaţi – un bărbat şi o femeie, ambii înveliţi cu o cuvertură cam slinoasă – s-au trezit brusc şi au strigat "Mă, care-ai intrat în casă, mă? Lăbuş, Tărzănel, na! Hoţu', hoţu', şo pă el!".

Comentarii