V-aţi lămurit cu play-off-ul?

luni, 18 octombrie 2021, 01:43
3 MIN
 V-aţi lămurit cu play-off-ul?

 

După zece runde, Politehnica se situează la mijlocul clasamentului eşalonului doi, la opt puncte de locul VI

Liga a II-a a intrat în a doua jumătate a sezonului regulat odată cu etapa a X-a, care se încheie astăzi, după disputa dintre Unirea Dej şi Hermannstadt, a cărei oră de start este 15:30. Parcursul Politehnicii Iaşi în primele zece runde este conform aşteptărilor. O echipă care a avut doar trei jucători de câmp, toţi sub 23 de ani, la reunirea lotului, apărută cu doar cinci săptămâni înainte de startul sezonului, a transferat pe genunchi şi nu a făcut cantonament, nu putea, în lipsa unei minuni, să aibă peste actualul “0” din clasamentul adevărului. Cu patru victorii şi şase eşecuri, Poli este exact în zona în care merită să stea, la mijlocul clasamentului, pe poziţia a X-a şi poate coborî un loc în cazul în care Unirea Dej câştigă astăzi.. Iar distanţa până la locul VI, ultimul de play-off, opt puncte (nu mai vorbim de cea până la ultimul loc de baraj, nouă puncte înaintea disputei de azi), anulează orice tentativă de a mai arunca praf în ochi naivilor care cred că actuala echipă ieşeană are forţa de a ataca promovarea.

Problema majoră la Poli este aceea că locul călduţ din clasament nu este completat de o distanţă liniştitoare faţă de locurile retrogradante. Poli e la doar trei puncte de poziţia a XVI-a, prima care duce în Liga a III-a şi două de locul XV. Iar dacă Astra Giurgiu are şanse infime de a se redresa după penalizările uriaşe primite, iar distanţa faţă de Dacia Unirea Brăila (2p), Dunărea Călăraşi (3 p) şi Unirea Constanţa (4 p) e relativ liniştitoare, ierarhia foarte strânsă înspre subsol nu e deloc motiv de linişte. Mai ales că Csikszereda (12 p), Unirea Dej (11 p), Poli Timişoara, Ripensia Timişoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (toate cu 10 puncte) şi FC Braşov (9 p) au ca obiective ferme continuarea logodnei cu eşalonul doi şi în campionatul viitor.

Sigur, drumul este lung, foarte lung până la final, însă în a doua jumătate a sezonului regulat Iaşi trebuie să acumuleze multe puncte dacă vrea să nu aibă emoţii serioase într-un play-out în care se va juca pe viaţă şi pe moarte. Traseul Politehnicii în acest an este ferit de candidate la promovare, dar, exceptând disputa de la Brăila, cu Dacia Unirea, din etapa a XII-a, nu cuprinde nici borne facile. Astfel, trupa pregătită de Enache se va mai confrunta în 2021 numai cu echipe incomode. Iaşi va juca acasă cu Viitorul Pandurii (sâmbătă, de la ora 11), Unirea Slobozia (15) şi Dej, iar în deplasare, după ieşirea de la Brăila, cu Ripensia şi CS Comunal Şelimbăr, ultima ajungând la 14 puncte după victoria în faţa Concordiei Chiajna din runda în curs. Drept urmare, păstrarea actualului “0” de la “adevăr”, poate chiar îmbunătăţirea lui, în condiţiile în care Poli va juca în sezonul regulat un meci mai mult în deplasare, reprezintă o condiţie absolut necesară pentru o iarnă liniştită în care să fie pregătit cu calm sprintul de final din prima parte a campionatului, cu bornele FC Braşov, Steaua (în deplasare) şi Astra Giurgiu, precum şi foarte probabilul play-out. (Ovidiu MINEA)

Celelalte rezultate ale etapei: Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti 0-1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Constanţa 2-1; Dacia Unirea Brăila – FC Buzău 0-7, Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara 1-0; CA Comunal Şelimbăr – Concordia Chiajna 1-0; CSA Steaua – Astra Giurgiu 101; FC Braşov – Petrolul 0-4. Astăsi se joacă ultimul meci ale etapei, Unirea Dej – FC Hermannstadt.

Comentarii