Va ajunge la puşcărie după un drum la biserica din sat

joi, 07 septembrie 2023, 21:26
2 MIN
 Va ajunge la puşcărie după un drum la biserica din sat

Un ieşean va ajunge la închisoare după un drum până la biserică. L-a parcurs cu maşina, fără permis. Drumul comunal 8 din Probota leagă două sate ale comunei, Perieni şi Stejarii, trecând printr-o pădure de stejar şi pe malul unui lac. În cea mai mare parte a timpului, drumul este aproape pustiu, satul Stejarii fiind o localitate măruntă, izolată faţă de căile rutiere principale. 

În după-amiaza zilei de 9 aprilie 2019, poliţiştii din comună au oprit însă în trafic pe acest drum un Ford Escort, condus de Manoil Pipirig. Iniţial, acesta le-a spus poliţiştilor că şi-a uitat permisul de conducere la domiciliul mamei sale, dar ulterior a admis că nu are permis pentru nicio categorie de vehicule. Urmase cursurile unei şcoli de profil, dar nu promovase examenul de traseu.

Pipirig a explicat că în ziua cu pricina fusese adus de un prieten de la domiciliul său din Tomeşti până în Perieni, unde locuia mama sa. De acolo, s-a urcat la volanul Fordului pentru a-şi conduce mama până la biserică şi cimitir, la o distanţă de 500 de metri. Şoferul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis.

În faţa instanţei, şi-a recunoscut imediat vina, ceea ce îi dădea ocazia unei pedepse reduse cu o treime. Nu comisese niciun accident, deci putea spera la o pedeapsă cu suspendare. Pipirig nu se afla însă la prima abatere de la lege. În 2013 fusese condamnat la 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi uz de fals. Fusese liberat în ianuarie 2018, dar termenul de reabilitare nu se împlinise încă. Prin urmare, el a fost judecat ca recidivist, situaţie în care singura variantă de executare a pedepsei era în regim de detenţie. El a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată atât de inculpat, cât şi de procurori, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii