Va fi permis accesul aparţinătorilor în spitale? Răspunsul dat de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii

joi, 27 mai 2021, 20:55
1 MIN
 Va fi permis accesul aparţinătorilor în spitale? Răspunsul dat de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi seară, că accesul aparţinătorilor în spitale ar însemna un efort suplimentar, dar că acest lucru ar putea să fie reluat în momentul în care va scădea presunea pe sistemul medical.

”Am dat, de exemplu, în cursul acestei săptămâni, o informare transmisă de către colegii de la INSP la solicitarea noastră, informare care permite accesul taţilor la naşterea copilului, în anumite condiţii, evident. Pe măsură ce vedem că se adaptează spitalele la noul flux, pe măsură ce vedem că presiunea pe sistemul sanitar, dar şi pe personalul medical din spitale, scade, putem să începem să permitem şi accesul aparţinătorilor”, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului Sănătăţii, aparţinătorii trebuie, acum, să poarte echipamente speciale, pentru a intra la bolnavi.

”Acum, în acest moment, accesul aparţinătorilor înseamnă un efort suplimentar de verificare, de echipare a a aprţinătorilor, efort care vine tot pe umerii personalului medical care a fost deja destul de greu încercat în ultimul an şi jumătate. În criteriile INSP, aparţinătorii trebuie să poarte echipamentul de protecţie şi cred că da, să facă dovada unui test negativ sau a vaccinării, dar va trebui să verific lucrul acesta”, a declarat Ioana Mihăilă.

Cititi si: În ce condiţii se poate lucra fără mască la birou? Recomandările lui Raed Arafat

Cititi si: Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ce se întâmplă cu Marea Britanie?

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii