Va renaşte Gai Assulin la Politehnica?

sâmbătă, 28 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Va renaşte Gai Assulin la Politehnica?

 

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani care a fost legitimat în startul carierei la Barcelona şi Manchester City nu a mai jucat de un an şi jumătate. Israelianul vrea să-şi relanseze cariera la Poli, care i-a oferit un contract pe doi ani şi un salariu lunar de 3 000 de euro

 

Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal, Mihai Teja, directorul de scouting Anton Heleşteanu şi ultimul jucător achiziţionat, Gai Assulin, care a fost prezentat oficial. Oficialii clubului au avut cuvinte de laudă la adresa fotbalistului în vârstă de 28 de ani trecut în startul carierei pe la Barcelona şi Manchester City care nu a mai jucat de un an şi jumătate. “Dacă juca acum o lună, două, nu mai venea la Iaşi! Încercăm, la fel ca Hagi, să luăm jucători interesanţi, pe care să-i resuscităm. Am văzut calitate la el, nu doar CV-ul a contat. Trebuie să-l aducem la nivelul de acum câţiva ani. Ne-am asumat acest transfer, la care am lucrat în echipă, după ce am primit informaţia de la Toni. Baza o are, trebuie să se acomodeze” a spus Teja. Heleşteanu a explicat de ce Assulin nu a mai jucat de mult timp. Fotbalistul a evoluat o singură repriză la Kairat Almatî, unde a stat între 13 februarie şi 30 martie 2018, de atunci neavând echipă: “A avut un debut foarte bun în Kazahstan, însă n-a reuşit să se adapteze. Acolo e un stil de joc total diferit. Are o perioadă destul de lungă de când n-a jucat. Are nevoie de o perioadă de adaptare în România”. Israelianul a spus că va ajunge la capacitate maximă luna viitoare: “E o provocare pentru mine acest transfer, vreau să-mi arăt calităţile. Vreau să ajut echipa să atingă obiectivele. În două-trei săptămâni cred că voi ajunge la nivelul optim. Trebuie să mă antrenez din greu. Îmi place aici, îmi place că echipa joacă fotbal, îmi convine stilul acesta. Până acum, totul este perfect”.Assulin, care a semnat un contract pe doi ani cu Poli, are un salariu de start de 3 000 de euro net pe lună.

Teja s-a referit şi la disputa cu Sepsi, din etapa a XI-a a Ligii I de fotbal, care va avea loc luni, la Botoşani. “Mă bucur că am câştigat în Cupă, cu Rapid. E o competiţie în care poţi să faci performanţă cu un număr mic de meciuri. S-a acumulat un pic de oboseală, dar suntem pregătiţi pentru următoarea partidă, cu Sepsi. Va fi un meci greu, dificil, pentru că Sepsi se apără bine, au cele mai puţine goluri primite, sunt bine organizaţi. Noi trebuie să câştigăm. Fiecare meci îl abordăm la victorie, indiferent de adversar. Aceasta trebuie să fie mentalitatea, atitudinea noastră. Nu mai suntem o echipă mică, trebuie să ne batem cu orice adversar” a punctat tehnicianul, care l-a remarcat pe Târnovanu şi a spus că Bîrnoi, jucător adus în vară, dar care nu a fost folosit niciun minut, va primi o şansă în viitor.

Partida dintre Politehnica Iaşi şi Sepsi Sfântu Gheorghe va începe luni, la ora 18.

Comentarii