Veşti bune: a ieşit din comă fetiţa de 3 ani căzută de la etaj după ce s-a speriat că e singură acasă

marți, 28 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Veşti bune: a ieşit din comă fetiţa de 3 ani căzută de la etaj după ce s-a speriat că e singură acasă

Medicii sunt acum ceva mai optimişti: „Este puţin mai bine decât până acum, în sensul că fetiţa a devenit conştientă“.

Fetiţa în vârstă de trei ani care săptămâna trecută a căzut de la etajul III al blocului în care locuia, pe bulevardul Chimiei, a ieşit din comă, devenind conştientă. Medicii din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ unde aceasta se află internată, spun că evoluţia sa este destul de lentă, însă există o oarecare evoluţie spre mai bine. „Este puţin mai bine decât până acum, în sensul că fetiţa a devenit conştientă. Rămâne în continuare în ATI, riscuri există, însă îmbucurător este că a ieşit din comă. Nu putem însă să ne pronunţăm la cum va evolua mai departe“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. În momentul producerii incidentului, părinţii fetiţei erau plecaţi în oraş pentru a rezolva probleme personale, fetiţa fiind lăsată în grija unui frate.

Fetiţa mai are trei fraţi, însă niciunul dintre ei nu este major. Aceasta dormea, iar când s-a trezit singură, a început să plângă şi a căzut în gol de la o înălţime de cel puţin nouă metri.

În urma investigaţiilor realizate, s-a stabilit că fetiţa a suferit multiple traume care îi pun viaţa în pericol, având leziuni la cap, abdomen şi mâini, mai exact traumatism cranio-cerebral sever cu fractură de bază de craniu, contuzie pulmonară, contuzie abdominală şi fracturi la membrul superior stâng.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii