Vestiarul Politehnicii e gol din nou. Doar cinci seniori mai sunt sub contract!

vineri, 20 mai 2022, 02:00
3 MIN
 Vestiarul Politehnicii e gol din nou. Doar cinci seniori mai sunt sub contract!

Doi dintre aceştia se aflau în lot şi în urmă cu un an. Clubul din Copou este în căutarea unor fotbalişti experimentaţi. Cornel Şfaiţer începe să ia taurul de coarne.

Faptul că Politehnica Iaşi a irosit sezonul 2021-2022, în care a cheltuit enorm pentru a se clasa cu doar un loc peste poziţia care a dus la barajul de menţinere în eşalonul doi, primeşte o nouă confirmare. La ora actuală, Poli, care este de ieri în vacanţă, se află exact în aceeaşi situaţie ca în vara trecută din punct de vedere al lotului de jucători. Adică are doar cinci (!) seniori pe care va conta sigur la startul pregătirilor. Doi dintre aceştia, Ianoş Brînză şi Francisc Cristea, sunt aceiaşi ca acum un an, ceilalţi, Florin Plămadă, Christ Kouadio şi Mihailo Plohotniuk, luându-le locul lui Teodor Axinte, Răzvan Onea şi Alexandru Zaharia.

Mai mult, paralela cu vara trecută legată de potenţialii titulari nu avantajează Iaşul actual. În 2021 trei fotbalişti erau priviţi ca piese de bază, un portar, Onea şi Fr. Cristea, în timp ce acum doar Plămadă şi Fr. Cristea sunt vizaţi a fi elemente fixe.

Un alt capitol la care se iese acum pe minus este legat de faptul că aproape toţi fotbaliştii plecaţi de la Iaşi acum un an au ajuns în eşaloane de elită, în timp ce plecările actuale sunt determinate de lipsa de perspectivă a celor care au jucat în Copou în campionatul recent încheiat.

În afară de cei cinci jucători mai experimentaţi care sunt acum sub contract, Poli mai studiază posibilitatea extinderii înţelegerii lui Tiberiu Serediuc. O decizie urmează a fi luată după instalarea viitorului antrenor, care e prevăzută a se oficializa săptămâna viitoare. Totodată, în Copou ar putea rămâne juniorii Pop, Pelivan, Ungurenaşu, precum şi alţii din propria pepinieră. Într-un astfel de peisaj sumbru, până la clarificarea posibilelor împrumuturi ale tinerilor vasluieni Alex Dohotariu (portar), Ştefan Ştefanovici (fundaş stânga) şi Octavian Cracea (mijlocaş), Politehnica este în căutarea unor fotbalişti experimentaţi, care să dea forţă unui club care va ataca promovarea. Speranţele pe această linie sunt legate de preşedintele Consiliului Director, Cornel Şfaiţer, care s-a hotărât să se implice mai mult la clubul din Copou. Club care e aproape de a se despărţi de Teodor Axinte, Paul Chiorean, Robert Asăvoaei, Cătălin Defta şi Adrian Ilie, după ce Belmin Muratovic a anunţat că vrea să plece de la Poli.

Reamintim, până acum mai părăsiseră Politehnica alţi şase jucători: Sekou Camara (revenit la FC Botoşani după împrumut), Alexandru Mărieş (revenit la U Craiova după împrumut), Ştefan Cană (revenit la FCSB după împrumut), John Kamara, Cristi Puşcaş şi Okan. Ţinând cont de faptul că nici lui Alexandru Stan, care nu a acceptat să renunţe la salariul pe luna viitoare, nu i se va prelungi contractul, numărul plecărilor de la Poli din această vară va ajunge la 13!

Comentarii