Victorie obținută în memoria lui Ionuţ Popa. Poli a urcat pe loc neretrogradabil

luni, 29 iunie 2020, 01:09
5 MIN
 Victorie obținută în memoria lui Ionuţ Popa. Poli a urcat pe loc neretrogradabil

Chindia Târgovişte – Politehnica Iaşi 0-2 (0-1), în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Poli a pus punct seriei de patru eşecuri consecutive de după restart şi a predat lanterna clasamentului

 

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Piţian, Corbu – Bic – Neguţ, Raţă (’77 – Mihai), A. Şerban (’46 – Berisha) – Ivancic (’65 – Dumitraşcu), Dangubic (’77 – Barbu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Poli: Rusu 6 – Cabral 6 (’85 – Omoh), Klimavicius 6, Frăsinescu 6, S. Şerban 6 – Horşia 6 (’65 – Chacana 7), Breeveld 6, Passaglia 6, Grădinaru 6 – Luckassen 7 (’76 – De Iriondo), Cristea 7. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Bic ('74), Corbu ('89) / Grădinaru ('74), Rusu ('82)

Arbitri: Florin Chivulete; Mircea Grigoriu, Andrei Constantinescu.

 

0-1, min. 13: Cristea a centrat perfect, de pe stânga, cu piciorul stâng, Luckassen a reluat cu capul din careul mic;

0-2, min. 90: A. Cristea a dat o nouă pasă ideală, din jumătatea proprie, Chacana a scăpat singur cu portarul, l-a driblat la marginea careului mare şi a înscris.

 

Cei care se pregăteau să îngroape Politehnica s-au grăbit.După restartul fotbalului românesc, Poli a pus indigoul peste parcursul din startul anului şi a bifat o serie identică: un rezultat pozitiv după o serie de patru eşecuri consecutive. Sâmbătă, Rednic a reuşit să-şi trezească echipa, care fusese călcată în picioare cu trei zile înainte de Sepsi (1-5 în turul semifinalelor Cupei), iar Poli a trecut de o altă formaţie care fuge de retrogradare, modesta Chindia.

Tonul a fost dat de Andrei Cristea, singurul jucător din lot care a lucrat sub comanda “domnitorului” Copoului, fostul antrenor Ionuţ Popa, care a fost înmormântat chiar înainte de meci, la Arad. Atacantul a pasat perfect în minutul 13, pentru Luckassen, care a marcat şi a stopat startul mai bun al gazdelor. Chindia a avut în continuare iniţiativa, însă jocul acesteia, bazat pe centrări, a convenit de minune defensivei oaspeţilor. În plus, Poli a avut şi câteva contre bune, neconcretizate de Horşia (’32) şi Luckassen (’36, ’37). Actul secund a avu t un start asemănător cu primul, gazdele având două şuturi periculoase: Raţă (’52şi Berisha (’66). Poli nu şi-a pierdut însă ştiinţa de a tăia jocul, iar succesul nu a fost deloc ameninţat serios până la final. Mai mult, în minutul 90 Andrei Cristea a mai scos din joben o pasă de maestru şi l-a pus pe Chacana pe lista marcatorilor.

Succesul, dedicat de Rednic şi Cristea lui Popa, a scos Iaşi de pe ultimul loc al clasamentului şi cursa de menţinere în elită continuă.

 

Frăsinescu, la borna 400 în Liga I

 

^ Partida s-a disputat pe teren neutru, la Ploieşti, acolo unde Chindia a jucat toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon. Stadionul din Târgovişte este în renovare. ^ Gazdele au cerut penalty în minutul 63, când mingea a lovit mâna lui Frăsinescu în careu. “Cred că am avut penalty, însă nu cer mila nimănui, am mândria mea” a spus după meci Viorel Moldovan. ^ Frăsinescu a bifat al 400-lea meci în Liga I. Fundaşul născut în februarie 1985 la Bacău are cele mai multe meciuri bifate în elită la Poli (164), unde a ajuns în 2015. Căpitanul Politehnicii a fost felicitat de Rednic şi Cristea, care i-au urat să mai joace încă 100 de meciuri. ^ Pe lângă faptul că i-a dedicat victoria, A. Cristea s-a referit mai pe larg la Ionuţ Popa după meci: “Este antrenorul care m-a revitalizat în cel mai greu moment al carierei mele, după eşecul de la Timişoara. Mi-a marcat cariera, poate de asta am şi ajuns până aici. A fost o persoană extrem de respectată de toată suflarea ieşeană”. ^ Din cauza căldurii mari, în ambele reprize au fost acordate pauze de hidratare. ^ Rednic a făcut doar trei schimbări, păstrând pe bancă şase rezerve: Axinte, Onea, Fomba, A. Zaharia, Mihalache şi Platini. ^ Cu excepţia nopţii de marţi, când o parte din echipa ieşeană a stat la Braşov, pentru partida de miercuri, din Cupă, Poli a avut cartierul general la Snagov începând de sâmbăta trecută. După meci, ieşenii au revenit acasă, pentru a pregăti duelul de mâine, din Copou, cu Hermannstadt, care va începe la ora 20. ^ Foşti jucători la Poli, Novac şi L. Mihai au fost rezerve la gazde, ultimul intrând pe final.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Viorel Moldovan: “Nu a fost un rezultat corect! Am început foarte bine, însă ei au dat un gol. Am avut atitudine, am dominat mereu, am jucat numai în jumătatea adversă în repriza a doua. Am încercat să punem presiune, să dezvoltăm jocul, am centrat mult, ne-am creat ocazii, dar am avut probleme în ultima treime, la finalizare, unde n-am avut un cap deştept. Ne trebuie mai multă inventivitate. Pe căldura care a fost, a fost greu să construieşti. Mai uşor a fost să distrugi, să stai pe două linii. Au fost mai pragmatici. Nu e nimic pierdut, continuăm lupta!”

Mircea Rednic: “Cu un ochi plâng, cu altul râd. Azi a plecat dintre noi un prieten şi un mare antrenor, Ionuţ Popa, şi tot azi am obţinut o victorie importantă, meritată. Am muncit mult şi am câştigat după trei eşecuri nemeritate în campionat şi accidentul din Cupă. Am făcut un joc bun, am fost concentraţi în apărare, am fructificat două din ocaziile pe care le-am avut. Dacă mai dădea Kevin un gol în prima repriză, ne era mai uşor, dar nu vreau să-l mânii pe Dumnezeu. Nu trebuie să facem sărbătoare, ne aşteaptă un alt meci important,

Comentarii