VIDEO Consilierii județeni, reuniți pentru a discuta 41 de proiecte. Replici tăioase și comparații cu orașe care ne-au luat-o înainte

marți, 25 octombrie 2022, 10:38
2 MIN
 VIDEO Consilierii județeni, reuniți pentru a discuta 41 de proiecte. Replici tăioase și comparații cu orașe care ne-au luat-o înainte

Consilierii județeni se reunesc astăzi în ședința ordinară a lunii octombrie.

 Ordinea de zi conține 41 de proiecte de hotărâre, printre ele figurând cele de adoptare a costurilor viitoarei etape de extindere a Aeroportului Iași (pavilion administrativ nou cu turn de control, reconfigurarea terminalului de pasageri T2 în facilitate cargo și parcare de lungă durată), respectiv de inițiere a procedurii de atribuire a contractului-cadru de întreținere pe timp de vară a drumurilor județene pentru anii 2023-2024. Întrunirea a fost programată să înceapă la ora 11, în Sala Mare a Casei Pătrate.

Discuțiile au devenit tensionate în ședința CJ pe subiectul execuției bugetare pe primele nouă luni ale anului. O comparație făcută de un consilier cu CJ Bihor a atras replici tăioase din partea președintelui Costel Alexe, care i-a reproșat că Iașul are mai multe instituții în subordine, respectiv șase spitale regionale și "cea mai mare Direcție de Asistență Socială". Vicele Marius Dangă a intervenit spunând că, personal, e mulțumit cum arată execuția bugetară – care menționează o treime din bugetul de dezvoltare cheltuit în primele nouă luni ale anului, comparativ cu trei sferturi din cel de funcționare. El a menționat că sunt și aspecte pozitive, precum realizarea veniturilor peste 100 la sută.

Ședința a avut și replici mai mult decât ironice. O observație a președintelui Costel Alexe, că al său coleg de la PNL Constantin Șerban ar fi mai coerent la vârsta de 70 de ani decât mai tinerii consilieri din opoziție Mircea Manolache (PSD) și Etienne Ignat (USR) și că "nu bate câmpii", a atras pe loc o completare venită din sală, că "bate copiii". Nici măcar șeful CJ nu s-a putut abține să nu zâmbească larg la aluzia la incidentul care a dus la retragerea din învățământ a profesorului Șerban.

Mai multe detalii, AICI

 

Comentarii