VIDEO Explozii în lanț la o stație GPL din Crevedia unde se vindeau ilegal butelii de gaz. Un om a murit, iar 57 de persoane au fost rănite

sâmbătă, 26 august 2023, 21:25
2 MIN
 VIDEO Explozii în lanț la o stație GPL din Crevedia unde se vindeau ilegal butelii de gaz. Un om a murit, iar 57 de persoane au fost rănite

Mai multe explozii au avut loc la o stație GPL din Crevedia/Dâmbovița unde se vindeau ilegal butelii de gaz. La un moment dat, o cisternă încărcată a explodat, iar momentul a fost surprins de o echipă Euronews România care era chiar aproape de locul puternicei deflagrații .

 

@adam_142008 Huge explosion in Romania ????????#fyp #fypシ #foryourpage ♬ original sound – Adam????????

Imaginile needitate publicate de Euronews România arată exact momentul exploziei de la mică distanță și panica ce a urmat în clipele imediat următoare, timp în care întreaga zonă a fost complet iluminată de flăcările care se înălțau, potrivit Hotnews..

În urmă acestei puternice deflagrații cel puțin 26 pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru arsuri la nivelul feței. Dintre aceștia unul singur a avut nevoie să fie intubat la fața locului.

ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional:

 BILANȚ OFICIAL: O persoană DECEDATĂ, alte 7 trimise la spitale din București, în stare gravă, cu arsuri pe 60-80% din suprafața corpului. În jurul orei 20: 40 a doua cisternă rămasă în flăcări a sărit și ea în aer. Șeful DSU Raed Arafat a precizat că o cisternă se află încă în zona incendiului și riscul de explozie este semnificativ. Echipaje de pompieri din Dâmbovița, Ilfov și București se luptă cu flăcările, după ce s-a declanșat PLAN ROȘU de intervenție. În spitalele din Capitală s-a declanșat planul ALB, ceea ce înseamnă că medici și cadre medicale sunt chemați de acasă. 

Cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat 1 deces și 57 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin mecanismul de protecție civilă.

Persoana care a murit și a fost afectată de explozie, ci a făcut stop cardiac.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU. ”Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a explicat edilul la un post TV, potrivit News.ro.

Comentarii