VIDEO Peste 260 de israelieni, măcelăriți de teroriștii Hamas. Participau la un concert

luni, 09 octombrie 2023, 07:07
2 MIN
 VIDEO Peste 260 de israelieni, măcelăriți de teroriștii Hamas. Participau la un concert

Cadavrele a peste 260 de oameni au fost găsite și recuperate din zona rurală din Israel, aproape de gardul de demarcație cu fâșia Gaza, unde s-a desfășurat festivalul de muzică la care luptătorii Hamas s-au năpustit înarmați, din mașini, și au început să tragă la întâmplare în oameni, conform CNN și The Guardian.

Bilanțul a fost transmis duminică seară de către organizația de căutare și salvare Zaka.

Este de aşteptat însă ca bilanţul să crească.

Un prim bilanț, citat de BBC, indica 250 de morți.

Festivalul de muzică Nova – cu trei scene, o zonă de camping şi o zonă de bar şi restaurant – s-a desfășurat în deşertul Negev, în apropiere de kibuțul Re-im. Acest loc nu este departe de Fâşia Gaza, de unde luptătorii Hamas au trecut sâmbătă, în zori, pentru a lansa atacul.

Potrivit organizatorilor, la festival luau parte aproximativ 3.000 de oameni.

Mulți au fost uciși de luptătorii Hamas, unii au fost răpiți, iar despre alții nu se știe nimic.

Imagini cutremurătoare, cu scene teribile care au avut loc acolo, circulă de sâmbătă pe rețelele de socializare.

Dar Yaniv, medic de urgenţă care a fost chemat la festival, a declarat pentru televiziunea publică Kan News:

„A fost un masacru. Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea. A fost o ambuscadă planificată. În timp ce oamenii ieşeau pe ieşirile de urgenţă, grupuri de terorişti îi aşteptau acolo şi au început pur şi simplu să-i elimine.
Erau 3.000 de persoane la eveniment, aşa că probabil că ştiau. Aveau informaţii de la serviciile de informaţii”.
Detalii despre ostaticii din atac încep să apară pe măsură ce membrii familiilor îi recunosc în videoclipuri care circulă online. Într-un videoclip devenit viral se vede cum o femeie israeliană și iubitul ei – identificați drept Noa Argamani și Avinatan Or, care au participat la festival – sunt răpiți.

Reamintim că atacul surpriză al Hamas asupra Israelului, care a implicat bărbaţi înarmaţi ce au pătruns dincolo de barierele de securitate şi o avalanşă de rachete lansate din Gaza, a avut loc sâmbătă, în zorii zilei, în timpul marii sărbători evreieşti Simchat Tora. Atacul a avut loc la 50 de ani şi o zi după ce forţele egiptene şi siriene au lansat un asalt în timpul sărbătorii evreieşti Yom Kippur, în încercarea de a recupera teritoriile pe care Israelul le luase în timpul unui scurt conflict în 1967.

Comentarii