VIDEO Şedinţa lunii martie la CJ: un singur proiect de investiţii din cele 46 de pe ordinea de zi: asfaltarea unui drum de la marginea judeţului

miercuri, 27 martie 2024, 02:50
1 MIN
 VIDEO Şedinţa lunii martie la CJ: un singur proiect de investiţii din cele 46 de pe ordinea de zi: asfaltarea unui drum de la marginea judeţului

Consilierii judeţeni se reunesc astăzi ca să aprobe plata cotizaţiilor şi contribuţiilor pentru apartenenţa CJ în nu mai puţin de zece asociaţii şi organizaţii: 6000 de lei la Cluster-ul IMAGO-MOL (în domeniul imagisticii medicale), 303,27 mii lei către Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi – care coordonează activitatea ApaVital, societate deţinută 100 la sută de CJ, 252,12 mii lei către Asociaţia Metropolitană de Transport Public, 694 de mii de lei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (care deţine Sistemul de Management Integrat de la Ţuţora şi coordonează centrele de sortare şi transfer din judeţ, precum şi colectarea şi transportul deşeurilor la Ţuţora), 58,5 mii euro Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest (din care fac parte şi celelalte cinci CJ-uri din Regiunea de Nord-Est şi care, printre altele, deţine spitalul mobil amplasat la Leţcani), 3,33 milioane de lei către Fondul de Dezvoltare Regională (la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est), 49,5 mii euro Asociaţiei Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, 375 mii de lei Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Iaşi, 2120 de euro Asociaţiei ATRIUM (numele vine de la Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea), 50 de mii de lei către Asociaţia Zona Metropolitană – la care se mai adaugă 122,45 mii lei pentru construirea unui padoc.

Un alt proiect important pe ordinea de zi a şedinţei de plen a CJ prevede alocarea a 140 de mii de lei pentru organizarea, chiar în săptămâna alegerilor din iunie, a Adunării Generale a Adunării Regiunilor Europene Viticole. Evenimentul, care chiar aşa se numeşte, marchează un acord de cooperare a CJ cu această Adunare.

Între cele 46 de proiecte de hotărâre propuse pe ordinea de zi sunt şi câteva legate de investiţii. Astfel, aleşii vor aproba un cost de 27,5 milioane de lei pentru asfaltarea DJ 280, 11,5 km între limitele judeţelor Neamţ şi Vaslui prin Dagâţa. Va fi preluat în inventarul domeniului public al CJ terenul de 12 hectare pe care ar urma să fie construit Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară. Un alt teren, în suprafaţă de jumătate de hectar, va fi cerut de la Municipiul Iaşi pentru construirea pe el a unui Centru regional pentru tratamentul infertilităţii. În fine, terenul de două hectare pe care a fost edificat Parcul TransAgropolis va trece din domeniul public al comunei Leţcani la Consiliul Judeţean, care speră că spitalul mobil amplasat acolo va fi mutat anul acesta la baza ISU Iaşi.

Ședința CJ poate fi urmărită mai jos:

 

Comentarii