Violator judecat pentru evadare. Ieşeanul doar a plecat de acasă până la crâşmă, fiind în arest la domiciliu

sâmbătă, 04 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Violator judecat pentru evadare. Ieşeanul doar a plecat de acasă până la crâşmă, fiind în arest la domiciliu

Un ieşean nu a luat în seamă faptul că arestul la domiciliu este considerat de lege o formă de detenţie. El a ieşit din casă pentru a face scandal într-un bar sătesc, ceea ce l-a adus în faţa judecătorilor pentru evadare.

În iulie 2020, Mihai Roman fusese arestat preventiv pentru viol şi lovire sau alte violenţe. După aproape un an, măsura arestului preventiv fusese înlocuită cu arestul la domiciliu.

El nu avea dreptul să-şi părăsească locuinţa timp de o lună. Cu toate acestea, în seara zilei de 22 august 2021, s-a deplasat la un bar din satul Ulmi, comuna Belceşti. Roman a provocat un scandal pe terasa barului, a agresat doi săteni, lovindu-i cu pumnii şi picioarele şi a aruncat cu pietre într-un autoturism Opel.

Cazul a fost supus atenţiei magistraţilor Judecătoriei Hârlău, Roman fiind învinovăţit, în afara faptelor pentru care era deja cercetat, şi de evadare. Până la pronunţarea sentinţei, Roman fusese deja condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru faptele anterioare. Ca urmare, el a fost judecat ca recidivist.

Conform legii, în această situaţie, limitele pedepsei pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate. Evadarea este pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între 6 luni şi 3 ani. În cazul lui Roman, limitele pedepsei au devenit 9 luni, respectiv 3 ani şi jumătate. Magistraţii Judecătoriei Hârlău l-au condamnat la 2 ani de detenţie.

Prin contopirea pedepsei cu cea primită anterior, a rezultat o pedeapsă finală de 4 ani şi 2 luni de detenţie. Pronunţată marţi, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

Comentarii