West Nile în vie, la Iaşi. Strângea strugurii şi a leşinat. Cum a ajuns o femeie de 48 de an la spital cu meningită şi o infecţie foarte gravă

sâmbătă, 17 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 West Nile în vie, la Iaşi. Strângea strugurii şi a leşinat. Cum a ajuns o femeie de 48 de an la spital cu meningită şi o infecţie foarte gravă

O femeie de 48 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, fiind infectată cu virusul West Nile. Aceasta lucra în vie când a leşinat şi a căzut, iar personalul medical care a răspuns apelului făcut prin 112 a transferat-o la Spitalul de Neurochirurgie cu suspiciune de atac vascular cerebral. 

Computerul tomograf şi consultul au exclus însă acest diagnostic şi femeia a fost dusă la Boli Infecţioase. Medicii au descoperit că avea o temperatură de 38 de grade, dureri de cap, vertij şi vărsături, iar în urma puncţiei lombare s-a confirmat un diagnostic iniţial de meningită, pentru care s-a început tratamentul. „Date fiind simptomele pacientei, medicii noştri au efectuat toate analizele în cadrul Laboratorului de Analize Medicale care funcţionează în cadrul spitalului, necesare pentru a realiza diagnosticul diferenţial şi de a exclude orice altă patologie. În urma discuţiilor purtate cu pacienta acesta a comunicat că suferă de o afecţiune gastrică şi un sindrom anxios pentru care se afla în tratament. Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul unităţii medicale.

Oboseală puternică şi durere de cap timp de o săptămână

Simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu uşurinţă cu o viroză respiratorie, explică medicii, dar pot provoca şi meningită, cum s-a întâmplat în acest caz. Femeia le-a mai spus doctorilor că de o săptămână suferea de o oboseală puternică şi avea o durere de cap care nu mai trecea. „Pacienta se află sub tratament simptomatic şi specific pentru infecţia cu virus West Nile şi beneficiază de tot suportul emoţional şi psihologic de care are nevoie, deoarece a prezentat atacuri de panică, insomnii şi se confruntă în continuare cu acest sindrom anxios care probabil s-a accentuat pe fondul situaţiei medicale. Simptomele specifice infectării cu West Nile s-au ameliorat, în plus medicul curant discută permanent cu pacienta pentru a o linişti, un lucru esenţial pentru evoluţia favorabilă a acesteia”, a mai precizat dr. Florin Roşu. Femeia de 48 de ani va rămâne internată sub observaţie medicală până când rezultatele analizelor vor fi suficient de bună pentru a fi externată să continue recuperarea acasă. 

Comentarii