Zburăm anul viitor direct la Istanbul? Turkish Airlines a inclus Iaşul între noile destinaţii

miercuri, 02 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Zburăm anul viitor direct la Istanbul? Turkish Airlines a inclus Iaşul între noile destinaţii

Turkish Airlines a inclus Iaşul între noile destinaţii pe care intenţionează să le deschidă de pe cel mai mare aeroport din regiune. Directorul aerogării ieşene spune că este optimist cu privire la deschiderea acestei rute în viitorul apropiat.

 

Aeroporturile din Iaşi şi Timişoara apar în lista viitoarelor destinaţii din România pe care Turkish Airlines vrea să le deschidă de pe Aeroportul din Istanbul. Pentru Iaşi, ar fi o legătură directă cu unul dintre cele mai importante hub-uri internaţionale. În prezent, Turkish Airlines are curse în România doar de la Bucureşti şi Cluj-Napoca. De asemenea, există zbor direct şi de la Chişinău la Istanbul – două zboruri zilnice, alături de ale altor companii.

Pe lângă cele două aerogări româneşti, compania naţională turcă mai are în vedere, printre altele, stabilirea de zboruri spre Cracovia (Polonia), La Coruna (Spania), Nantes (Franţa) şi Bergen (Norvegia), în Europa, dar şi către Rio de Janeiro şi Sydney, între cele mai îndepărtate.

Discuţiile cu cei de la Turkish Airlines pentru stabilirea unui zbor direct Iaşi-Istanbul sunt mai vechi, ele fiind menţionate în ultima conferinţă de presă a directorului general al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră. Pe de altă parte, împreună cu vicepreşedintele CJ Marius Dangă, Romeo Vatră a abordat acest subiect la Istanbul, în septembrie, la o întâlnire cu liderii companiei turce. Discuţiile vor continua şi luna aceasta, directorul Aeroportului Iaşi declarându-ne că „sunt optimist cu privire la deschiderea acestei rute in viitorul apropiat”.

Deschiderea noilor linii de zbor din România este posibilă nu atât datorită uriaşei flote aero a Turkish Airlines (370 de avioane, anul trecut), cât existenţei sloturilor – intrări în programul zborurilor – pe Aeroportul „Atatürk” din Istanbul. Astfel, „pe rutele Cluj-Napoca – Istanbul şi Iaşi – Istanbul vor fi disponibile un total de 21 de zboruri dus-întors pe săptămână”, preciza portalul BoardingPass.ro la sfârşitul lunii trecute. Dar, aşa cum am menţionat, dintre cele două aeroporturi doar Clujul are Istanbulul între destinaţii, cu patru zboruri săptămânale operate de Turkish Airlines. 

Comentarii