Zece indonezieni care meditau pe o plajă au murit după ce au fost măturați de un val uriaș

duminică, 13 februarie 2022, 17:16
1 MIN
 Zece indonezieni care meditau pe o plajă au murit după ce au fost măturați de un val uriaș

Cel puțin zece indonezieni care meditau pe o plajă au murit sâmbătă seară când au fost măturați de un val puternic, a anunțat poliția.

Ei făceau parte dintr-un grup de 23 de persoane care meditau ținându-se de mână pe o plajă din Payangan, provincia Java de Est, transmite AFP, citat de hotnews.ro.

"Erau prea aproape de mare și nu s-au putut salva atunci când valul a venit și i-a măturat", a declarat șeful poliției locale, Hery Purnomo.

Zece cadavre au fost recuperate din ocean și 12 persoane au fost salvate. Un bărbat de 40 de ani este încă dat dispărut.

Purnomo nu a putut spune ce tip de ritual practicau, dar a spus că guru-ul grupului a supraviețuit tragediei și va fi interogat.

Comandantul militar regional Batara Pangaribuan a spus că plaja este de obicei păzită și închisă după lăsarea întunericului, dar că grupul a reușit să intre.

Autoritățile îi avertizaseră pe turiști să nu înoate sau să se apropie prea mult de apă din cauza riscului de valuri mari.

Anul trecut, doi turiști indonezieni au murit după ce au fost măturați de valuri pe o plajă din districtul Malang din Java de Est. În 2019, cinci persoane aflate în vacanță pe o plajă din provincia Lampung au murit după ce au fost luate de o maree puternică.

Comentarii