Zeci de lansări de cărţi de specialitate şi de istorie, la Zilele UMF Iași

vineri, 13 decembrie 2019, 21:26
2 MIN
 Zeci de lansări de cărţi de specialitate şi de istorie, la Zilele UMF Iași

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, care împlineşte zilele acestea 140 de ani de la înfiinţare, va organiza o serie de evenimente complementare deschiderii festive. Astfel, pentru comunitatea academică, unele dintre cele mai aşteptate momente sunt lansarea unor volume, atât de specialitate, cât şi de istorie a instituţiei de învăţământ superior. 

Sâmbătă, de la 10.30, în Aula „George Emil Palade“, se lansează o serie de cărţi de specialitate apărute la Editura „Gr.T. Popa“, precum „Aspecte multidisciplinare privind obezitatea copilului“, sub redacţia: Laura Trandafir şi Mihaela Moscalu; „Cazuri clinice comentate“, de Florin Mitu; „Tratat de biomolecule“, de Mihai Chiriţă, sau „Ghiduri şi algoritmi în Medicina de Urgenţă“, de Diana Cimpoeşu. Moderatorul evenimentului va fi prof.dr. Viorica Scutaru, directorul Bibliotecii UMF Iaşi.
 
Lansările de carte continuă duminică, de la ora 10.30, cu o serie de volume de istorie a medicinei apărute la Editura Universităţii. Momentul editorial este prezentat de prof.univ.dr. Eugen Târcoveanu şi dr. Richard Constantinescu. Va fi lansat un o ediţie revăzută şi adăugită a „Ctitorilor prestigiului“, coordonată de prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF, şi prof.dr. Eugen Târcoveanu, în care sunt prezentaţi „precursorii şcolii medicale ieşene, întemeietorii Facultăţii de Medicină, creatorii de şcoală medicală, coloşii care i-au dat prestigiu şi strălucire“, dar şi noul număr al revistei „Însemnări ieşene“.
 
Tot din acelaşi domeniu, al istoriei medicinei ieşene, vor fi lansate şi cele două cărţi semnate de prof.dr. Dana Baran, ambele a II-a ediţie: „Decani şi rectori ai UMF Iaşi“ şi „Societatea de medici şi naturalişti Iaşi – 1833. Prima academie ieşeană a spiritului naţional“. O altă apariţie editorială este „Universităţii 16: Memorii selective“, carte de interviuri cu personalităţi ale medicinei ieşene, care va fi prezentată de prof.dr. Daniel Condurache.

Comentarii