Zelenski, Soros și presa internațională: adversarii pe care i-a invocat Viktor Orban

luni, 04 aprilie 2022, 14:20
1 MIN
 Zelenski, Soros și presa internațională: adversarii pe care i-a invocat Viktor Orban

Zelenski, Soros și presa internațională: aceștia sunt adversarii pe care i-a invocat Viktor Orban în discursul după victoria în alegeri. Pe listă se mai află „birocrații de la Bruxelles” și ceea ce el a definit drept „stânga”. Premierul de la Budapesta a câștigat alegerile desfășurate duminică la un scor zdrobitor.

Partidul aflat la guvernare în Ungaria din 2010, Fidesz, a câștigat peste două treimi din mandatele de parlamentari. Viktor Orban va conduce un nou guvern, beneficiind de majoritate care poate modifica legea fundamentală, Constituția. În schimb, candidatul opoziției la funcția de premier, Peter Marki-Zay a fost înfrânt de reprezentantul Fidesz în colegiul uninomnial în care a candidat.

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții pentru că a trebuit să luptăm împotriva unui număr imens de adversari: stânga locală, stânga internațională de jur împrejur, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, mass-media internațională și președintele ucrainean, de asemenea. Nu am avut niciodată atât de mulți oponenți în același timp”, a spus Orban susținătorilor de la Budapesta, citat de CNN.

Viktor Orban, considerat unul dintre puținii lideri europeni apropiat președintelui rus Vladimir Putin, a avut o campanie electorală dominată de invazia Rusiei în Ucraina, spunând electoratului că dacă ar câștiga opoziția, Ungaria riscă să fie târâtă în război.

Citeşte mai mult pe defapt.ro

Comentarii