Zero cazuri noi Covid înregistrare ieri în municipiul Iaşi

Spitalul de Boli Infecţioase, care mai are doar un pacient internat la ATI Covid, îşi revine încet la normal, tratând şi bolnavi de alte patologii.

joi, 24 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Zero cazuri noi Covid înregistrare ieri în municipiul Iaşi

Niciun nou caz de COVID 19 depistat în ultimele 24 de ore în municipiul Iaşi, şi doar două persoane au fost testate pozitiv în judeţ. De asemenea, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, ieri nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese de la începutul pandemiei şi până în prezent fiind 915. În secţiile destinate bolnavilor care au infecţia cu SARS COV 2 sunt ocupate doar 19 paturi. La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, activitatea COVID 19 s-a restrâns la nivelul unui singur pavilion. 

“Avem opt pacienţi COVID pozitiv, dintre care o pacientă se află internată la Terapie Intensivă, dar starea sa de sănătate este în curs de ameliorare. De remarcat este faptul în ultimele şapte zile au fost internate doar trei noi cazuri. Scăderea numărului de îmbolnăviri poate fi pusă pe seama campaniei de vaccinare care, până acum, a avut un curs bun, din punctul nostru de vedere, curs care trebuie continuat", a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Acesta a adăugat că la secţia de Terapie Intensivă non-COVID se află sunb tratament specific opt bolnavi în stare gravă, care suferă de alte patologii infecţioase. “Pentru că un timp îndelungat am tratat doar pacienţi COVID, în acest moment medicii curanţi evaluează starea de sănătate a pacienţilor cronici, cu hepatite B şi C, pacienţii cu HIV/SIDA, astfel încât dacă au apărut modificări să remediem schema de tratament acolo unde se impune”, a mai adăugat Florin Roşu.

Comentarii