„Don Giovanni”, diseară, la Opera ieşeană: spectacol coordonat de un dirijor chinez

miercuri, 04 mai 2022, 01:50
1 MIN
 „Don Giovanni”, diseară, la Opera ieşeană: spectacol coordonat de un dirijor chinez

Opera din Iaşi a pregătit pentru astăzi, de la ora 18.30, o nouă reprezentaţie a operei „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, spectacolul urmând să fie coordonat de dirijorul austriac de origine chineză, Jin Wang, care a condus până acum peste 600 de evenimente muzicale. 

„Beneficiind de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta, Wang a câştigat opt competiţii internaționale de prestigiu. El este şi compozitor şi a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music şi director general muzical în Germania, la Mainfranken Theater Würzburg”, explică reprezentanţii Operei din Iaşi. În rolul principal al spectacolului, în care îşi vor da concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei ieşene, a fost distribuit un invitat special, George Proca, de la Opera Naţională Română din Timişoara.

Reprezentaţia, în care va putea fi urmărit şi managerul interimar al Operei Iaşi, Andrei Fermeşanu, în rolul lui Don Ottavio, va prilejui şi două debuturi, Diana Bîlcu în Donna Anna şi Sorana Anastasiu în Zerlina. Teatrul Liric ieşean a pregătit în această lună încă cinci evenimente, „Don Quijote”, de Ludwig Minkus, pe 14 şi 15 mai, premiera „Les pêcheurs de perles”, de Georges Bizet, pe 21 şi 22 mai, şi Gala aniversară Adriana Severin, pe 30 mai. Tichetele de intrare la spectacolele amintite pot fi achiziţionate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenţia de bilete, care este situată în foaierul instituţiei.

 

 

Comentarii