A murit Alexandru Bernic. Avocatul avea un trecut destul de controversat

miercuri, 07 decembrie 2022, 10:02
1 MIN
 A murit Alexandru Bernic. Avocatul avea un trecut destul de controversat

Avocatul ieşean Alexandru Bernic a decedat în urma unui infarct. Sora lui, Carmen Bernic, un cunoscut avocat iesean, fost şef al Baroului, a murit tot de stop cardiorespirator, acasă, acum 10 ani. Alexandru Bernic a avut un trecut destul de controversat. Cea mai recentă este reţinerea sa, acesta fiind acuzat că făcea parte dintr-o reţea care tranzacţiona terenuri, iar după vânzarea lor, banii nu mai ajungeau la proprietari. Numele lui Bernic apare, alături de cel al fostului procuror Radu Moisescu, într-un dosar instrumentat în urmă cu 10 ani de DNA.

 Bernic a primit 1.000 de euro de la un ieşean, promiţându-i că va interveni pentru anularea măsurii de indisponibilizare dispusă asupra automobilului BMW 520 al acestuia. Banii au fost împărţiţi de Bernic cu procurorul Moisescu, dar sechestrul nu a fost ridicat. Avocatul şi procurorul aveau să fie condamnaţi în 2014 la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. În pofida trecutului său, Bernic avea să fie desemnat de Primărie, în anul 2019, cetăţean de onoare al Iaşului.

Cititi si: Avocatul Bernic şi notarul Costin, reţinuţi în dosarul înşelăciunii de 2,5 milioane de euro. Alte şase reţineri

Comentarii