Apare o nouă autostradă, pe litoral. Pe unde va trece și cum va arăta Alternativa Techirghiol FOTO

marți, 23 aprilie 2024, 20:57
1 MIN
 Apare o nouă autostradă, pe litoral. Pe unde va trece și cum va arăta Alternativa Techirghiol FOTO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Alternativa Techirghiol.

„Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol (30,6 km)! CNAIR a transmis, astăzi (marţi, n.r.), la ANAP documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia acestei autostrăzi, care prevede o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie)”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Noua autostradă va asigura, prin nodul Cumpăna, legătura Autostrăzii Bucureşti-Constanţa (A2) şi a Centurii Constanţa (A4), cu sudul litoralului românesc (în apropiere de Mangalia) şi va reprezenta o alternativă modernă la DN 39 (drum naţional foarte aglomerat în perioada sezonului estival), subliniază acesta.

Noua autostradă va avea 31 de poduri și 6 parcări

Traseul Alternativei Techirghiol va facilita accesul la localităţile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23 August.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, pe traseul autostrăzii vor fi construite inclusiv 31 poduri/pasaje/viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin.

„Proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Sursa: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii