Călugăr condamnat pentru părăsirea locului accidentului. A vrut să facă un bine

miercuri, 30 iunie 2021, 02:00
2 MIN
 Călugăr condamnat pentru părăsirea locului accidentului. A vrut să facă un bine

Un călugăr al mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Sibiu a fost condamnat după ce a părăsit locul unui accident rutier. În primă instanţă, acesta a fost condamnat cu suspendare, judecătorii luând în calcul faptul că incidentul fusese unul minor, iar inculpatul nu făcuse eforturi de a ascunde producerea lui.

 Accidentul a avut loc în octombrie 2017, când Octavian Scalco plecase din Ţigănaşi spre Iaşi la volanul unui Audi A4. Avea ca pasageri în maşină două femei, fiecare cu câte o fetiţă, pe care urma să le transporte la spital. Într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, automobilul a derapat, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat cu partea din faţă în şanţ. Ulterior, şoferul avea să precizeze că şoseaua era umedă. Încercând să evite un câine, a acţionat frâna de picior, care însă nu a funcţionat. A acţionat frâna de mână, moment în care automobilul a derapat.

În urma accidentului, A.D., în vârstă de 6 ani, s-a lovit la faţă. Văzând-o plină de sânge, mama sa a sunat ambulanţa. Ambele fetiţe şi mamele lor au fost transportate la spital, unde s-a constatat că doar A.D. fusese uşor rănită, fiindu-i spartă buza inferioară.

Rămas singur, Scalco şi-a scos maşina din şanţ şi a plecat spre Iaşi, pentru a merge la o vulcanizare şi un atelier auto înainte de a se prezenta la poliţie. Ajuns în Galata, a fost sunat de poliţie şi chemat la secţie. Rezultatul a fost un dosar penal, Scalco părăsind locul accidentului fără aprobarea organelor de cercetare.

Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că accidentul nu avusese urmări grave, iar şoferul nu plecase imediat de la faţa locului, ci aşteptase sosirea ambulanţei. Cum acesta îşi recunoscuse fapta, judecătorii au apreciat ca suficientă o pedeapsă de 11 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Sentinţa a fost atacată de Scalco la instanţa superioară, Curtea de Apel urmând să dezbată cazul la începutul lunii noiembrie.

Comentarii