Cât costă să petreci Revelionul la restaurant, în Iaşi. Meniuri speciale şi preţuri pe măsură, între 400 şi 1.000 lei de persoană

miercuri, 22 noiembrie 2023, 02:50
10 MIN
 Cât costă să petreci Revelionul la restaurant, în Iaşi. Meniuri speciale şi preţuri pe măsură, între 400 şi 1.000 lei de persoană

Mai e puţin până la Revelion, iar administratorii restaurantelor din Iaşi îşi îmbie deja clienţii cu fel de fel de oferte prin care încearcă să-i convingă să păşească în noul an alături de ei. Am comparat ofertele a şapte restaurante cunoscute din Iaşi şi am încercat să vedem cum cred specialiştii din HoReCa locală că le-ar plăcea ieşenilor să întâmpine anul 2024, prin ce cred acestea că se diferenţiază şi cu cât au crescut preţurile pentru petrecerea de Revelion faţă de anul precedent.

Fie că e vorba de amplasamentul restaurantului, fie pentru locurile de parcare disponibile, sau că e vorba de meniul atent conceput sau de servire, reprezentanţii mai multor restaurante ne-au spus ce cred ei că diferenţiază oferta lor, de altele existente în oraş. Mai multe localuri oferă surprize, cabine foto, meniuri pentru copii, sau chiar Revelionul Copiilor, mâncarea îţi stârneşte apetitul deja prin denumire, iar preţurile sunt pentru diverse buzunare. În ce priveşte restaurantele analizate de Ziarul de Iaşi, preţurile variază între 400 şi 1.000 lei de persoană. Faţă de anul trecut, estimează antreprenorii, preţul cerut pentru petrecerea de revelion este cu 7% – 10% mai mare.

Tankeria Berarium

Recent deschisă la Iaşi, Tankeria Berarium pregăteşte o petrecere retro, cu muzică în stilul anilor ’90, „însă nu în apartament, cu ultima casetă de la Genius, ci chiar în inima oraşului, lângă Palatul Culturii, în cel mai bun loc de privit artificiile de la miezul nopţii!”. Pentru că ce alt foc de artificii ar putea concura cu cel oferit de Municipalitate?

Bogdan Irinescu, de la Tankeria Berarium insistă pe locaţie, dar şi pe programul muzical, oferit de talente locale: ““În primul rând ne face unici, suntem chiar sub focul de artificii organizate de Primăria Iaşi, iar localul va fi decorat cu tematica retro-party. Bineînţeles, mâncarea va fi de foarte bună calitate, dar asta o veţi auzi şi de la alte restaurante pentru noaptea de Revelion. O să avem photo booth (n.r. cabină foto) şi tombolă cu surprize, iar pe partea muzicală am hotărât să aducem nişte performeri locali: cea mai bună voce din Iaşi, Andra Botez & Live Band, DJ Sorin Lupaşcu”. „Andra şi Sorin sunt artişti de top pe segmentul lor şi suntem convinşi că vor face super atmosferă. Iar meniul va fi delicios”, spune şi Cristi Ardelean – manager de dezvoltare MOO.

Organizatorii revelionului 2024 promit că deşi tematica e retro, mâncarea nu va fi ca în anii ’90. Aşa că, pentru început, se va servi prosecco şi “macarons framboise cu cremă fină de ciocolată şi foiţă de aur”, urmate de o „trilogie de carne în prosciutto crudo” şi multe altele. Acesta e doar începutul, pentru că la felul principal urmează “muşchi de vită Wellington în sos de brânză Roquefort cu cognac, brioşă de cartofi aurii şi mousseline delicat de morcov” sau „filé de cod rafinat saitthe în crustă crocantă de fistic şi roşii uscate, sparanghel, roşii cherry şi sos parfumat de vin alb cu lămâie şi capere”. Iar acestea sunt doar o parte dintre preparatele gândite de Tankeria ieşeană pentru meniul de sărbători.

Revelionul 2024 la Tankerie va costa 690 de lei de persoană, dar cei care achită înainte de 10 decembrie, vor beneficia de o reducere de 10%. Iar pentru copiii sub 14 ani, preţul va fi de 50% din cel perceput adulţilor. Pentru ei, bucătarii acestui restaurant pregătesc “Meniul Prichindel”.

Hotel Unirea

Şi Hotel Unirea îşi invită clienţii la o petrecere în stilul anilor ’90. De fapt, Hotelul din piaţa centrală a Iaşului a pregătit nu unul, ci două revelioane.

Pentru 750 de lei de persoană, clienţii care vor să fie în mijlocul oraşului la miezul nopţii dintre ani vor primi o cină tip bufet, servită în Restaurantul Unirea, cu multe variante de salate, rulade de carne, trilogie de brânzeturi, creveţi. Pacheţelele de primăvară, specifice bucătăriei asiatice, vor împărţi mesele cu pârjoalele moldoveneşti, cu terina de somon afumat cu crema de brânză sau cu file de păstrăv afumat cu lămâie. La fel, bufetul cald împacă şi iubitorii bucătăriei asiatice, şi pe cei care poftesc la mâncăruri tradiţionale. Pentru cei care optează pentru oferta “90’s Rewind”, atmosfera va fi întreţinută de Dj Loran & MC Abdul, dar vor avea parte şi de jocul de lumini şi mixurile specifice unei seri din anii ‘90.

Cea de-a doua ofertă a Hotelului Unirea, “Up in the Sky”, le oferă clienţilor, contra sumei de 950 de lei de persoană, un loc în Restaurantul panoramic, de unde, la miezul nopţii pot avea cea mai bună privelişte atât asupra Iaşului, cât şi a focurilor de artificii. Şi aici, muşchiul de vită Wellington e vedeta felului principal, servit cu “piure de cartofi cu trufe şi usturoi copt, sos de vin roşu cu hribi”, la concurenţă cu “fide halibut, gnochi de dovleac, sos de creveti şi piure de mazăre”, pentru cei care preferă peştele. Iar pentru starter, specialităţi din somon sălbatic şi cocoşel de munte se vor lua la întrecere pentru a-i câştiga pe gurmanzi.

Pentru copii, preţul revelionului 2024 la Hotel Unirea este de 300 de lei, iar pentru cei mici organizatorii pregătesc coregrafii pe cele mai îndrăgite melodii ale copiilor, facepainting cu personajele îndrăgite de copii, tatuaje, jocuri şi concursuri şi ateliere creative.

Restaurant Grand Hotel Traian

Grand Hotel Traian acceptă şi vouchere de vacanţă, pentru clienţii care odată cu un loc la petrecerea pentru Revelionul 2024 îşi rezervă un pachet care include şi cazare. Preţurile sunt asemănătoare cu cele de la Tankerie, iar clienţii sunt îmbiaţi cu muzica live, cu “un meniu deosebit, compus din patru feluri de mâncare pregătite cu măiestrie de bucătari de top. De la aperitivele rafinate până la deserturi decadente”, cu “ o tombolă cu premii multiple, cu şanse reale de a pleca acasă cu cadouri de preţ” şi cu open-bar şi un bar mobil.

Reprezentanţii Grand Hotel Traian spun că cei care vor un loc la petrecerea lor ar trebui să se grăbească, pentru că locurile sunt limitate. Deja jumătate din locuri sunt vândute în acest moment. “Ce ne face unici? De ce ne-ar prefera clienţii pe noi faţă de alte restaurante? Clienţii vin pentru calitatea produselor, pentru locaţia centrală, pentru seriozitate, pentru ideea interesantă de a-ţi petrece Revelionul într-o clădire care este monument istoric, un meniu super-rafinat, muzică live”, spune reprezentanta Grand Hotel Traian, Ramona Creţu.

Foom by Nemţeana

O altă ofertă fierbinte pentru Revelionul 2024 în centrul Iaşului vine de la Foom, restaurantul deschis pe strada Lăpuşneanu de Leonard Mihoc, asociat la Nemţeana, şi chef Ştefăniţă Costin. “Echipa FOOM va avea grijă să ai parte de o experienţă gastronomică unică. Te aşteptăm cu un carving station special, cu multe surprize culinare, iar băieţii de la bar sunt pregătiţi să te surprindă cu o varietate de cocktail-uri şi shot-uri. Bineînţeles, nu va lipsi berea craft şi vinurile locale”, promite Foom by Nemţeana pe pagina de Facebook.

Preţul de 550 de lei de persoană, plus “meniul şi stilul nostru unic de gătit” şi va convinge cu siguranţă, mai ale pe iubitorii de barbecue texan, să îşi facă revelionul la Foom, crede Ştefăniţă Costin. Leonard Mihoc spune că şi “atmosfera primitoare, aerisită, sala primitoare, mare, mâncarea şi băutura, surprizele, concursurile şi muzica vor atrage. Dar, clar, mâncarea, ne diferenţiază de restul”.

Cât despre muzică, “la pupitru va fi Dj Vlad Dombici, iar la microfon şi nu numai va fi Ovidiu Ghiuzan- OVYVOX. Cei doi promit un show plin de energie, distracţie şi zâmbete, în care nu vor lipsi momente de muzică live, stand-up şi concursuri haioase”.

Little Texas

În timp ce Foom se laudă cu barbecue texan, Little Texas pregăteşte o atmosferă glamour, cu două petreceri de Revelion pentru adulţi şi una pentru copii.

“Cele două săli de evenimente şi restaurantul oferă, fiecare, o nouă perspectivă asupra nopţii dintre ani: strălucirea de cristal a viitorului, transfluenţa anului abia încheiat şi sclipirea mereu aprinsă a prezentului. Meniul special conceput pentru eveniment este cu adevărat special, atât prin fineţea ingredientelor, cât şi prin prezentarea care va fi la înălţime. Sala Glen Rose va găzdui o petrecere glamour, cu ţinută de gală, muzică live şi momente speciale de entertainment, în timp ce în restaurant atmosfera va fi întreţinută de DJ, pentru cei care îşi doresc o trecere în Anul Nou cu energie şi dans”, a dezvăluit Ramona Seserman, director general Little Texas. “Desigur, a continuat ea, ne-am gândit şi la copii, pentru că ştim cât de semnificativ e să fii cu întreaga familie în momentele importante. Sala Alamo este dedicată copiilor, iar aceştia se vor putea bucura de activităţi adaptate vârstei lor. În plus, miezul nopţii ne va reuni pe toţi pe terasa Little Texas, pentru un moment de conexiune, visare şi bucurie pură”.

Revelionul „Dazzling Desire” din sala Glen Rose de la Little Texas va costa 720 de lei de persoană – atmosfera va fi întreţinută de The City Band by Aurelian Holera, invitată specială e Emma Alexa, iar programul interactiv va fi realizat de The Singers.

Participarea la petrecea „Translucent Dream”, din Restaurantul Little Texas va costa 680 de lei de persoană, iar distracţia va fi asigurată de DJ Spark şi Octav Istrate.

“Panoul foto instagramabil” va fi locul în care participanţii îşi vor imortaliza participarea la petrecerea dintre anii 2023-2024.

Cei care vor să mănânce gustos au de unde alege, de la terina de brânză blue cheese, cu jeleu de fructe de pădure şi muşchiuleţ de porc frăgezit cu sos de muştar, la sorbet de lămâie cu foiţă de aur şi fulgi de bezea, sau muşchi de vită sous vide, millefeuille de cartofi, sos de whisky cu piper roşu şi salată de microplante la meniul principal. Deserturile se anunţă a fi, la fel, “strălucitoare”.

Hotel Bellaria

Şi Bellaria organizează două petreceri de anul nou: Revelion Loja Domnească (400 de lei/persoană) şi Revelion Clasic_Gourmet (600 lei/persoană). Preţurile sunt valabile până la 1 decembrie. După această dată, vor creşte cu câte 50 de lei.

În Loja Domnească, un DJ (Gelu Danilovici) va întreţine atmosfera, în timp ce la Revelionul Clasic Gourmet oaspeţii vor asculta muzica live oferită de Festivo Band.

 Cu ce se deosebeşte revelionul pregătit de Bellaria de alte petreceri de sfârşit de an? Simona Ureche, de la Bellaria spune că atuurile lor sunt “o experienţă de foarte mulţi ani în care organizăm astfel de petreceri. Pe partea de muzică am selectat formaţia cu care am colaborat si anul trecut şi pentru care am primit multe feedback-uri pozitive. DJ-ul la fel, este foarte apreciat. În ce priveşte servirea, nu ne gândim doar la ce si cum mănâncă, dar să se bucure de mâncare, de petrecere şi de intrarea în noul an. Şi am pregătit şi alte mici surprize”. Preţul unui loc la petrecerea de Revelion a Hotelului Bellaria a crescut cu 20-50 de lei faţă de anul trecut, “creştere dictată exclusiv de scumpirea produselor care ne vin de la furnizori”.

Pleiada

Hotelul de 5 stele din Iaşi are şi preţuri pe măsură pentru petrecerile de revelion. 1.000 lei de persoană în Atlas Hall, cu muzica asigurată de Soundcheck Band, 750 de lei de persoană în Concordia Hall, cu DJ Bordeianu şi 250 – 500 lei/copil, pentru Revelionul Copiilor (în funcţie de vârsta copiilor, de sala în care se ţine petrecerea şi de locul la masă – alături de părinţi sau împreună cu alţi copii). Revelioanele de la Pleiada vor putea şi ele să fie imortalizate într-o “cabină foto pentru amintiri” şi, de asemenea, şi aici se va organiza o mare tombolă. Ca şi alte restaurante sau hoteluri cunoscute din Iaşi, Pleiada a pregătit un meniu care impresionează cititorul şi care promite gurmanzilor desfătare culinară. Pentru petrecerea de 1.000 de lei de persoană, organizatorii sugerează şi o ţinută (fără a o impune ca obligatorie): Dress Code Gatsby Party, „inspirat din moda anilor '30. Stil glamour, cu rochii negre, asimetrice, cercei lungi şi accesorii – pentru doamne, costum – pentru domni. Alegerea vestimentara este doar o sugestie. Puteţi fi creativi”, îi îndeamnă organizatorii de la Pleiada pe eventualii participanţi.

Hotel Capitol

Într-un alt capăt al Iaşului, spre Horpaz, Hotel Capitol pregăteşte la felul principal de Revelion, la fel ca şi Pleiada, obrăjori de porc. La Capitol, preţul pentru petrecerea de revelion este de 500 de lei de persoană, cu un meniu cu trei feluri de mâncare, open bar şi muzică live, asigurată de Formaţia Moldoviţa. “Noi mergem forte mult pe calitate, dacă dai un ban, să ştii că e preţul corect”, a explicat Cristina Surdu Tofan, managerul Capitol, ce vor găsi clienţii la revelionul oferit de echipa sa: „Ospătarii sunt prompţi, avem o echipă foarte bună, iar de parcare nu trebuie să-şi facă nimeni griji, avem locuri suficiente, nu va parca nimeni pe unde apucă. Avem servicii, hai să nu zicem de 5 stele. De 4 stele”.

Cu petreceri retro sau glamoroase, cu sclipici, cu surprize şi tombole şi cu meniuri care pe hârtie promit multe feluri gustoase, restaurantele din Iaşi se declară pregătite să ofere tuturor celor care sunt dispuşi să plătească un început de 2024 de care să se bucure. 

Comentarii