Condamnat pe viaţă după ce etnobotanicele i-au luat minţile. A fumat lângă cadavre
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Secretele dublei crime din blocul ANL Păcurari

Condamnat pe viaţă după ce etnobotanicele i-au luat minţile. A fumat lângă cadavre

GALERIE
crima anl iasi
  • crima anl iasi
- +

Răzvan Butuc era dependent de etnobotanice şi şi-a ucis cei doi vecini pentru a putea să-şi cumpere lulele halucinogene. Asasinul a fumat un joint lângă cele două victime ucise.

Judecătorii ieşeni au finalizat motivarea celei mai recente sentinţe de condamnare la închisoare pe viaţă, dată acum câteva săptămâni, de Tribunal. Magistraţii ieşeni invocă în hotărârea motivată faptul că Răzvan Butuc, tânărul de 22 de ani condamnat în acest caz, era dependent de substanţele cunoscute sub numele de etnobotanice, acesta fiind şi motivul pentru care ar fi comisa faptele atroce. În documentul citat se arată că individul chiar a cerut să fie supus unei expertize psihiatrice în timpul procesului, rezultatele relevând însă că a avut discernământ atunci când a comis fapta.

Butuc şi victimele din acest caz, Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, erau vecini de aproximativ 13 ani şi aveau o relaţie normală. De la 15 ani, Butuc a devenit dependent de droguri şi singurii bani pe care şi-i procura de la spălătoria auto la care lucra îi folosea în acest scop. Pe 9 aprilie 2019, la orele după-amiezii, Butuc a mers la apartamentul familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să îi împrumute telefonul pentru a suna un prieten.

„Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns“, au precizat judecătorii.

Aceştia continuă şi spun că individul a luat un cuţit din bucătărie, l-a tras pe Radu Şîpoteanu în sufragerie şi l-a înunghiat în piept, de două ori, de faţă cu mama sa. Femeia a început să ţipe, iar individul a lovit-o cu palmele peste faţă, victima căzând cu capul de marginea patului. Butuc a fugit atunci din apartament, nu înainte de a lua cheile locuinţei.

După aproximativ o oră, s-a întos şi a găsit-o pe femeie încă vie. Cu mâinile goale, a sugrumat-o până ce femeia a murit. A furat din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

A doua zi, Butuc a intrat din nou în apartamentul în care zăceau cele două victime. A luat dintr-un portofel suma de 150 de lei, pe care i-a folosit tot pentru a-şi cumpăra droguri. Ulterior, pe 11 aprilie, tânărul a intrat din nou în locuinţa vecinilor morţi şi a luat o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei.

Stupefiant: înainte să plece, Butuc şi-a confecţionat o ţigară cu substanţe etnobotanice pe care a fumat-o lângă victime. Tânărul a intrat şi pe 12 aprilie în casa familiei Şîpoteanu, de acea dată furând 4 kilograme de zahăr şi 10 kilograme de pulpe congelate, pe care le-a vândut cu 30 de lei. Anterior, furase detergentul, fierul de călcat şi lenjeria de pat.

Pe 23 aprilie, la două săptămâni de la faptă, vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că din apartamentul familiei Şîpoteanu venea un miros greu. La faţa locului, criminaliştii au descoperit cele două victime. A fost doar o chestiune de timp până ce criminalul a fost şi el identificat. El a explicat anchetatorilor cum de cadavrele celor două victime nu au fost găsite în cele două săptămâni.

„Pe scara blocului nu se simţea decât vag miros de cadavru, în casă se simţea puţin mai pregnant mirosul, însă eu am lăsat pentru a se aerisi uşa de la balcon întredeschisă precum şi geamul din balconul care dădea afară“, a declarat Butuc.

El a contestat decizia primei instanţe, procesul său reluându-se la Curtea de Apel Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.