Dezvăluirile soției preotului sinucigaș: „Păcate foarte grele“. Își făcuse testamentul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Dezvăluirile soției preotului sinucigaș: „Păcate foarte grele“. Își făcuse testamentul

GALERIE
sotia preotului
  • sotia preotului
- +

Raluca Crauciuc afirmă că, în testament, preotul ar fi scris că „nimeni dintre rudenii sau altcineva să nu aibă niciun fel de pretenţii asupra celor moştenite“. Soţia susţine că după ce a făcut cercetări urma să divulge la procesul de divorţ „păcate foarte grele“ ale bărbatului cu care îşi împărţise viaţa.

Raluca Crauciuc, soţia preotului de 42 de ani care s-a sinucis pe 10 decembrie la Iaşi, Liviu Crauciuc Cabur, a făcut o serie de precizări referitoare la articolele apărute în presă după ce prelatul şi-a luat viaţa. Acesta îi acuză pe socrii ei, spunând că fiul lor a fost chemat de familia soţului în ziua în care a avut loc tragicul eveniment, iar la locul faptei a fost numit „criminal“ şi i s-a cerut să părăsească „casa noastră“.

„Despre mine ei au afirmat în public şi în prezenţa mea: «mi-a omorât copilul şi vrea să ne omoare şi pe noi» şi că am avut legături cu alţi bărbaţi. Aceste lucruri au apărut şi în presă, alături de afirmaţii precum că am plecat la Bucureşti cu fiica mea şi nu am fost prezentă la înmormântare. Toate acuzaţiile nu sunt adevărate, iar eu pot dovedi cu martori şi camere“, a precizat Raluca Crauciuc, spunând că ea s-a refugiat cu copiii la casa surorii sale pe motiv că ar fi fost alungată de socri.

Dar, probabil, cel mai important element al sinuciderii preotului este adus acum în lumină de soţia acestuia: bărbatul a lăsat un testament la data de 28 iulie 2020. Raluca Crauciuc spune că în testamentul respectiv se afirma că el doreşte ca „nimeni dintre rudenii sau altcineva să nu aibă niciun fel de pretenţii asupra celor moştenite“.

„Lucru ce atestă existenţa unor dispute dintre el şi familia sa, referitoare la bunurile noastre comune. Testamentul va fi valabil «în cazul în care se întâmplă ceva rău» ceea ce denotă o premeditare a gestului său“, a mai spus femeia.

Aceasta a lăsat de înţeles, în mesajul transmis către redacţie, că soţul său i-ar fi provocat mai multe suferinţe în ultimii ani, pe care le-a descoperit în urma unor cercetări efectuate „şi am aflat că era vorba de păcate foarte grele“. Femeia nu a vrut să răspundă întrebărilor suplimentare din partea ziarului.

„Menţionez că i-am oferit variante diferite, doar cu dorinţa ca el să recunoască adevărul. Consider că a ales să facă acest gest din cauza mustrărilor de conştiinţă“, a completat femeia. Aceasta a descris relaţia soţului său cu familia sa ca fiind una tensionată, argumentând că acest lucru reiese din procesul aflat pe rol în care părinţii săi revocă actul de donaţie al terenului pe care şi-au construit soţii Crauciuc casa în Galata.

În continuare regăsiţi integral punctul de vedere transmis în cursul zilei de miercuri, 15 decembrie, redacţiei noastre, de către Raluca Crauciuc.

„Având în vedere informaţiile false care s-au vehiculat despre incidentul familiei noastre, în data de 10 decembrie, consider că trebuie să fac cunoscut adevărul, întrucât s-a urmărit denigrarea intenţionată a imaginii mele.

În seara respectivă, fiul meu a fost chemat de familia soţului la locul faptei, iar când a ajuns a fost numit «criminal» şi i s-a cerut să părăsească «casa noastră». Despre mine ei au afirmat în public şi în prezenţa mea: «mi-a omorât copilul şi vrea să ne omoare şi pe noi» şi că am avut legături cu alţi bărbaţi. Aceste lucruri au apărut şi în presă, alături de afirmaţii precum că am plecat la Bucureşti cu fiica mea şi nu am fost prezentă la înmormântare.

Toate acuzaţiile nu sunt adevărate, iar eu pot dovedi cu martori şi camere video amplasate în locuinţa sorei mele, în care m-am refugiat cu copiii când am fost alungată de ei.

În ceea ce priveşte relaţia soţului meu cu familia sa era una tensionată, dovedită prin procesul aflat pe rol, în care părinţii revocă actul de donaţie către fiul lor, referitor la terenul pe care este construită casa noastră.

De asemenea în testamentul lăsat de soţul meu, în data de 28 iulie 2020, se afirmă că el doreşte ca «nimeni dintre rudenii sau altcineva să nu aibă nici un fel de pretenţii asupra celor moştenite» lucru ce atestă existenţa unor dispute dintre el şi familia sa, referitoare la bunurile noastre comune. Testamentul va fi valabil «în cazul în care se întâmplă ceva rău» ceea ce denotă o premeditare a gestului său.

Determinată de suferinţele pe care mi le provoca soţul meu de mulţi ani, am făcut cercetări şi am aflat că era vorba de păcate foarte grele. Acestea nu erau asumate de către el şi urmau să fie divulgate în instanţă. Menţionez că i-am oferit variante diferite, doar cu dorinţa ca el să recunoască adevărul. Consider că a ales să facă acest gest din cauza mustrărilor de conştiinţă.

Toate cele declarate de mine aici le pot dovedi cu fotografii, înregistrări video şi audio. (pentru cei care doresc)

TRĂIŢI CURAT!”

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.