Dosarul „Zoiosu”: Chirica, promovat de la suspect la inculpat. Abuz în serviciu

miercuri, 09 martie 2022, 14:55
1 MIN
 Dosarul „Zoiosu”: Chirica, promovat de la suspect la inculpat. Abuz în serviciu

Primarul Mihai Chirica a avansat azi de la calitatea de suspect la cea de inculpat. El a fost audiat astăzi din nou de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. 

Acesta a fost convocat de procurori alături de șefa Direcției Juridice din Primărie, Cristina Oțeleanu și de fostul arhitec-șef al instituției, Alexandru Mustiață. Audierile au vizat implicarea celor trei în dosarul „Zoiosul”, în care procurorii anchetează trei cazuri de investiții imobiliare suspecte derulate prin intermediul municipalității.

În speță, este vorba de asocierea Primăriei cu Global Impex Distribution, firma care editează cotidianul „Bună Ziua Iași” pentru construirea pe Sărărie a unei pensiuni, edificarea unui bloc de locuințe printre case, pe strada Malu, în apropierea Palas și autorizarea construirii unei case în Bucium, în extravilanul orașului. La sfârșitul audierilor, cei trei au fost inculpați pentru abuz în serviciu. Mihai Chirica era deja inculpat în dosarul „Zoiosul” pentru omisiunea sesizării.

SURSA FOTO: Gabriel Gachi-Reporteris

Comentarii