EXCLUSIV Ne vom plimba cu aceste tramvaie turcești. Au câștigat licitația de la Primărie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV Ne vom plimba cu aceste tramvaie turcești. Au câștigat licitația de la Primărie

GALERIE
tramvai turc
  • tramvai turc
- +

Turcii au câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi“, Bozankaya şi-a adjudecat toate cele trei loturi, având un preţ mai competitiv decât polonezii de la PESA. Este vorba despre licitaţia organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia fiind finanţată prin intermediul fondurilor europene. În total, municipalitatea a estimat costuri totale de 142 milioane lei (fără TVA), iar Bozankaya, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, a avut o ofertă de 140,9 milioane lei. 

Raportul de atribuire a licitaţiei este datat 22 octombrie şi, cel puţin până ieri după-amiază, nu existau informaţii despre o eventuală contestaţie, astfel că Primăria ar putea zilele următoare să continue procedura prin semnarea contractului de livrare. Licitaţia a fost lansată de către municipalitate la sfârşitul lunii iunie 2019, iar ofertele au fost deschise două luni mai târziu. Spre diferenţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) are în desfăşurare o altă achiziţie în numele Iaşului, tot pentru furnizarea a 16 tramvaie, dar anunţarea rezultatelor este mult întârziată: procedura a fost lansată în ianuarie 2019, iar până în prezent nu a fost comunicat câştigătorul. În context, amintim că o singură firmă participă la licitaţia MDRAP, respectiv PESA.
 
În cazul procedurii organizate de către Primăria Iaşi, municipalitatea va achiziţiona tramvaie cu o lungime minimă de 26 metri. „Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 230 pasageri, dintre care minim 30 pe scaune fix, nerabatabile. (...) Scaunele pentru călători vor fi singulare şi nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic“, se arată în caietul de sarcini întocmit de Primăria Iaşi. De asemenea, vehiculele vor trebui echi­pate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire specifică sezonului rece, sistem de numărăre a călăto­rilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică şi informatică pentru echipamentele de ticketing şi altele. În ceea ce priveşte livrarea primul tramvai la Iaşi, un termen optimist ar fi spre sfârşitul anului viitor, dar, cel mai probabil, vehiculele vor începe să fie livrate la Iaşi începând cu anul 2021. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.