EXCLUSIV VIDEO Surpriza din chiloţi! Fiul angajatei Judecătoriei Iași, dealer de heroină, metodă inedită de a face bani

vineri, 19 februarie 2021, 03:00
3 MIN
 EXCLUSIV VIDEO Surpriza din chiloţi! Fiul angajatei Judecătoriei Iași, dealer de heroină, metodă inedită de a face bani
Un tânăr ieşean cercetat pentru trafic de heroină a fost prins ieri furând componente de calculator dintr-un magazin specializat de electronice, fiind filmat în timp ce îndesa bunurile în chiloţi. Mai multe magazine din Iaşi ai căror angajaţi au văzut filmul l-au recunoscut ca fiind autor al unor furturi şi de la ei.

O înregistrare dintr-un magazin Altex din Iaşi, în care un hoţ îşi îndeasă în chiloţi componente de calculator, a pus pe jar poliţia ieşeană în cursul zilei de ieri. Pe data de 10 februarie, camerele video din magazinul respectiv, situat în complexul Tudor Vladimirescu, au surprins ceva inedit: un bărbat cu un fes în cap şi mască de protecţie la gură, în timp ce se plimbă printre rafturile cu componente de calculatoare, înşfacă un produs şi îl îndeasă adânc în pantaloni, în zona inghinală. După acest gest, hoţul se preface că este interesat de alte produse. Reprezentanţii magazinului au făcut plângere la autorităţi, şi le-au trimis şi clipul în care hoţul fura bunurile. În plus, imaginile au ajuns şi la alte magazine, ai căror angajaţi l-au recunoscut ca fiind autor al mai multor furturii, printre care şi cei de la Media Galaxy.

Până la urmă, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe hoţ: acesta ar fi David Lucian Dumitraşcu, cunoscut dealer de heroină, fiul unei grefiere de la Judecătoria Iaşi. Culmea este că acest Dumitraşcu trebuia să se afle în închisoare, după ce în anul 2019 a fost prins cu o cantitate uriaşă de heroină asupra lui, în timp ce o transporta de la Bucureşti către Iaşi.

Pe 6 aprilie, un poliţist de la Serviciul Rutier Iaşi, care a oprit un autoturism Opel Astra în localitatea Dumbrava, a observat că tinerii din interior se comportau ciudat. În interior se afla la volan Ciprian Crîşmăriuc, de 31 de ani, cu domiciliul în Dancu, Răzvan Petrică Acsinte, de 21 de ani, şi David Lucian Dumitraşcu. În urma percheziţiei corporale, în gluga hainei lui Dumitraşcu au fost găsite nu mai puţin de 255 de doze cu heroină, drog de mare risc, condiderat că dă dependenţă chiar de la primele doze, şi care pe piaţă, funcţie de calitate, poate ajunge şi la 150 euro/doză. Anchetatorii au stabilit că dozele cu heroină urmau să fie comercializate în municipiul Iaşi.

În urma audierilor, poliţiştii au ajuns la concluzia că tinerii tocmai aduseseră drogurile de la Bucureşti, iar pe drum au „încercat marfa“, din punct de vedere calitativ, poliţiştii de la rutieră oprindu-i după ce au observat traseul sinuos al autoturismului. Dumitraşcu a fost iniţial arestat preventiv, apoi, judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile. Avocatul lui Dumitraşcu a făcut însă recurs, iar judecătorii Curţii de Apel Iaşi au desfiinţat în întregime decizia judecătorilor de la Tribunal, trimiţând fiul grefierei în arest la domiciliu. Motivul: traficantul este student, iar ironia face să fie chiar la Drept.

În urmă cu aproape doi ani, judecătorii au admis în două rânduri cererile lui Dumitraşcu de a părăsi domiciliul, unde se afla în arest. Prima oară i s-a aprobat să plece de acasă timp de două-trei ore în zilele de 4, 6 şi 8 iunie 2019 pentru a putea susţine examenele la „Ideologii politice contemporane“, „limba engleză“, respectiv „drept civil“. O aprobare similară a fost dată de magistraţii Tribunalului pentru zilele de 15, 21 şi 22 iunie, în vederea susţinerii examenelor la „Drept roman II“, „Logică juridică“, respectiv „Drept constituţional şi instituţii politice“. Dumitraşcu este student al Universităţii „Petre Andrei“. Alte solicitări de eliberare din arest la domiciliu, cum au fost cele făcute pentru a merge la muncă sau a se deplasa în Bulgaria, au fost respinse.

Alex ZĂNOAGĂ, Andrei DÎSCĂ

Comentarii