anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Încă o săptămână de reduceri la plata impozitelor şi taxelor locale

GALERIE
plata taxe
 • plata taxe
- +

Reducerea de 5% se aplică celor care achită aceste dări până pe data de 31 martie. După această dată se aplică majorări de 1% pe lună.

 

Contribuabilii care vor să beneficieze de o bonificaţie la plata taxelor locale trebuie să-şi plătească dările în cel mult o săptămână. Ultima zi din martie este scadenţa primului termen de plată pentru principalele impozite: clădiri, terenuri, mijloace de transport etc. „Contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care fac plata impozitelor până pe 31 martie 2021 inclusiv beneficiază de bonificaţie de 5%, dacă achită impozitul pe întregul an 2021”, se arată într-o informare a Primăriei Iaşi. În cazul în care nu sunt efectuate plăţi la impozite până pe 31 martie, Direcţia Generală Economică şi Finanţe Publice Locale (DGEFPL) va aplica majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate. De asemenea, DGEFPL poate declanşa executări silite prin intermediul unor popriri sau aplicarea de sechestre.

Cum pot fi achitate taxele

Primăria recomandă în continuare ca plata taxelor şi impozitelor să fie făcută în mediul online, în contextul actual al pandemiei Covid-19. În acest sens, contribuabilii pot utiliza platforma ghiseul.ro. În acest sistem sunt înrolaţi peste 33.000 de plătitori de taxe din municipiul Iaşi, dar plata unui impozit poate fi făcută şi fără autentificare în condiţiile în care contribuabilul ştie cu exactitate cuantumul taxei. În ceea ce priveşte plata cu autentificare, datele de logare pot fi obţinute online după înscrierea în sistem.

De asemenea, plata se poate efectua şi prin virament, prin Trezoreria Municipiului Iaşi, conturile IBAN fiind disponibile pe site-ul municipalităţii. Dacă nu există posibilitatea achitării online, contribuabilii pot merge la ghişeele de la sediul DGEFPL şi din centrele de cartier Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi, precum şi la „Piramida lui Dubeţ” din şos. Naţională.

O facilitate în contextul actual vizează anularea majorărilor de întârziere dacă un contribuabil îndeplineşte, cumulativ, mai multe condiţii. „Anularea accesoriilor se realizează după achitarea de către contribuabil a tuturor obligaţiilor principale de plată, inclusiv a celor cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 şi 31 martie 2021, inclusiv, sau până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv, cât şi a eventualelor accesorii aferente celor din urmă”, se mai precizează în informarea Primăriei. Informaţii despre modul în care pot anulate accesoriile pot fi obţinute la sediul DGEFPL, la adresa de e-mail impozite.taxepf@primaria-iasi.ro sau la numărul de telefon 0232.267.582.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.