Încă o săptămână de reduceri la plata impozitelor şi taxelor locale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Încă o săptămână de reduceri la plata impozitelor şi taxelor locale

GALERIE
plata taxe
  • plata taxe
- +

Reducerea de 5% se aplică celor care achită aceste dări până pe data de 31 martie. După această dată se aplică majorări de 1% pe lună.

 

Contribuabilii care vor să beneficieze de o bonificaţie la plata taxelor locale trebuie să-şi plătească dările în cel mult o săptămână. Ultima zi din martie este scadenţa primului termen de plată pentru principalele impozite: clădiri, terenuri, mijloace de transport etc. „Contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care fac plata impozitelor până pe 31 martie 2021 inclusiv beneficiază de bonificaţie de 5%, dacă achită impozitul pe întregul an 2021”, se arată într-o informare a Primăriei Iaşi. În cazul în care nu sunt efectuate plăţi la impozite până pe 31 martie, Direcţia Generală Economică şi Finanţe Publice Locale (DGEFPL) va aplica majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate. De asemenea, DGEFPL poate declanşa executări silite prin intermediul unor popriri sau aplicarea de sechestre.

Cum pot fi achitate taxele

Primăria recomandă în continuare ca plata taxelor şi impozitelor să fie făcută în mediul online, în contextul actual al pandemiei Covid-19. În acest sens, contribuabilii pot utiliza platforma ghiseul.ro. În acest sistem sunt înrolaţi peste 33.000 de plătitori de taxe din municipiul Iaşi, dar plata unui impozit poate fi făcută şi fără autentificare în condiţiile în care contribuabilul ştie cu exactitate cuantumul taxei. În ceea ce priveşte plata cu autentificare, datele de logare pot fi obţinute online după înscrierea în sistem.

De asemenea, plata se poate efectua şi prin virament, prin Trezoreria Municipiului Iaşi, conturile IBAN fiind disponibile pe site-ul municipalităţii. Dacă nu există posibilitatea achitării online, contribuabilii pot merge la ghişeele de la sediul DGEFPL şi din centrele de cartier Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi, precum şi la „Piramida lui Dubeţ” din şos. Naţională.

O facilitate în contextul actual vizează anularea majorărilor de întârziere dacă un contribuabil îndeplineşte, cumulativ, mai multe condiţii. „Anularea accesoriilor se realizează după achitarea de către contribuabil a tuturor obligaţiilor principale de plată, inclusiv a celor cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 şi 31 martie 2021, inclusiv, sau până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv, cât şi a eventualelor accesorii aferente celor din urmă”, se mai precizează în informarea Primăriei. Informaţii despre modul în care pot anulate accesoriile pot fi obţinute la sediul DGEFPL, la adresa de e-mail impozite.taxepf@primaria-iasi.ro sau la numărul de telefon 0232.267.582.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.