anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment

IT-iști din toată lumea se adună în aprilie la Iași, pentru a 4-a mare adunare a evangheliștilor din IT

GALERIE
headerAnastasiiaVoitovaAndreasGrabnerbloggeri-unuChristianWenzDanielPatricheDavid-SchmitzgalerieIanCooperMachetă-AllWorkshops-2 (1)machetă-community-ziarMacheta-discount (2)MattTurnermedia-partners-unupawelSusanneKaiserTudorTeodoruViktorFarcicYanCuiAdamTornhill
 • header
 • AnastasiiaVoitova
 • AndreasGrabner
 • bloggeri-unu
 • ChristianWenz
 • DanielPatriche
 • David-Schmitz
 • galerie
 • IanCooper
 • Machetă-AllWorkshops-2 (1)
 • machetă-community-ziar
 • Macheta-discount (2)
 • MattTurner
 • media-partners-unu
 • pawel
 • SusanneKaiser
 • TudorTeodoru
 • ViktorFarcic
 • YanCui
 • AdamTornhill
- +

Pe 19 și 20 aprilie 2019, peste 400 de IT-iști din toată lumea își dau întâlnire la cea de-a 4-a ediție DevExperience, Conferința Internațională Absolut Normală de IT din Iași, organizată de specialiștii în HR din sectorul IT&C de la IT's Wise.

În fiecare an, evenimentul aduce un nou concept creativ. Dacă anul trecut conceptul a planat în jurul lui Elon Musk și a primei mașini în spațiu, iar organizatorii au trimis moldoveni în spațiu cu Dacia 1310, anul acesta atenția este îndreptată spre prima venire a Papei la Iași. De ce? Pentru că este un eveniment important pentru oraș, la fel cum este și DevExperience și pentru că pasiunea oamenilor din IT este atât de mare pentru ceea ce fac, încât e dusă cu ușurință la rangul de religie. Așa că anul acesta organizatorii au optat pentru „A patra mare adunare a evangheliștilor în IT, înainte de prima venire a Papei la Iași” și au înfățișat un IT-ist în fața laptopului, care poartă pe cap o mitră și bea dintr-o ceașcă de cafea în formă de pocal.

Pe lângă conceptele diferite pentru fiecare ediție, conceptul de „Conferință Internațională Absolut Normală” rămâne valabil an de an, pentru că organizatorii și participanții sunt de părere că e absolut firesc ca în Iași să se întâmple astfel de evenimente de amploare.

Tot legat de conceptul de anul acesta, organizatorii au mai pregătit o serie de activări:
-    „Reduceri ecleziastice” la biletele de la conferință, pentru cei care au nume de familie cu titulaturi bisericești. De exemplu: 50% - Popa; 25% - Dascălu; 10% - Călugăru;

-    „Pelerinaj” în cele mai faine locuri din Iași în care oamenii din IT își petrec timpul liber: Trez & Nu, The Trumpets, Fika, Jassyro, B2, La Bază, Meru, Teo's Cafe, Șotărie, Filicori Zecchini, Status Coffee, BeerZone. Organizatorii au pregătit în puburile și cafenelele partenere quizz-uri pe subiecte din IT și premii pentru cei care găsesc răspunsurile corecte: câte o băutură (cafea sau bere) cu nume bisericesc și o reducere de 20% pentru conferință.

Și studenții la Informatică sunt puși din nou în valoare și li se dă șansa, ca în fiecare an de DevExperience, să fie mai aproape de industria în care vor lucra și să cunoască față în față oamenii de IT mid și senior pe care îi urmăresc. Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni este din nou Community Partner la eveniment, implicându-se cu o echipă întreagă de voluntari dornici să se afirme și să crească. Totodată, studenții interesați de IT care vor să participe la conferință se pot înscrie online folosind codul DevStud50, cu care primesc 50% reducere.

Nu lipsesc nici tombolele săptămânale, prin care oamenii pot câștiga o invitație la conferință și despre care pot afla mai multe informații pe blogul DevExperience. Tot pe blogul evenimentului, pot citi și interviuri cu speakerii ediției, dar și interviuri cu reprezentanții sponsorilor Diamond de anul acesta, care explică motivele și importanța participării la DevExperience, precum și trendurile din industria IT. Din ce în ce mai multe companii de IT locale și internaționale se alătură evenimentului DevExperience, iar anul acesta organizatorii i-au adus de la București și pe cei de la UiPath, primul unicorn românesc.

ProgramulDevExperience 2019

•    19 aprilie,Hotel Internațional – Conferința:
2 keynotes | 13 speakeri | 3 trackuri:
DevOps, Arhitectură și, pentru prima dată, Securitate

•    20 aprilie, sediul Wantsome, Clădirea CentrisWorkshopurihands on experience:
-    Production-Ready Serverless - Yan Cui;
-    Practical Messaging - Ian Cooper;
-    Continuous Delivery With Jenkins X, K - Viktor Farcic.

•    20 aprilie, Hotel InternaționalFreeCommunityEvents:
-    Web testing using the Screenplay pattern: Enciu Stoica - Wantsome, Academia Prietenoasă de IT
-    Functional Programming with Scala: Octav Zaharia - Wantsome, Academia Prietenoasă de IT
-    Lambdas and streams - a survival guide: Daniel Gheorghian, Cristi Macoviciuc - Wantsome, Academia Prietenoasă de IT
-    Building Architectures that Deliver: Tudor Teodoru, Florin Bizga - Centric IT Solutions Romania
-    Rapid game prototyping with VanillaJS: Alexandru Perietanu - RomSoft
-    Breaking the monolith: Emilian Losneanu – UiPath.

Când am început DevExperience, acum patru ani, am pornit la drum cu visuri mari, cu multă determinare și, cel mai important, cu oamenii potriviți. În fiecare an, ni s-au alăturat alți și alți oameni, sponsori și prieteni, cu care am reușit împreună să facem din DevExperience acel eveniment de calitate de care comunitatea IT din Iași are nevoie. Fiecare ediție reușită și fiecare feedback pozitiv ne motivează să continuăm, pentru că știm ce putem face pentru Iași și pentru comunitatea locală de IT”, declară Iuliana Anton și Liviu Costea, organizatorii DevExperience.

Partenerii DevExperience 2019

Sponsori Diamond: Mambu, Cegeka, UiPath, Centric, UniCredit Services

Sponsori Gold: CamLine, RomSoft, GoingEZ

Sponsori Silver: Bearing Point, Oodrive, Trusttteam, Codefy

Learning Partner: Wantsome, Academia Prietenoasă de IT din Iași

Strategie: EMCN; Partener Multimedia: WINK

Community Partner: ASII

Parteneri media: Iași TV Life, ÎnOraș.ro, InSociety, Radio HIT, Impact FM, TeleM
Nourished by Krud
Bloggeri oficiali: Bianca Ionel, Anamaria Ghiban, Ionela Bărbuță

Mai multe informații actualizate permanent găsiți pe site-ul oficial DevExperience – www.devexperience.ro – precum și pe conturile oficiale din social media.

Persoane de contact:

Andreea Ignat, Communication & PR - 0745516092

Iuliana Anton, organizator – 0758077920

Liviu Costea, organizator – 0744678472

E-mail oficial: contact@devexperience.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.