Olimpicii țării se întrec azi la Iași. Un provocator concurs național de informatică, la Colegiul „Racoviță”

sâmbătă, 06 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Olimpicii țării se întrec azi la Iași. Un provocator concurs național de informatică, la Colegiul „Racoviță”

Cea de-a doua ediție a Concursului de Informatică CNER_CODE, inițiat de Colegiul „Emil Racoviță” din Iaşi, se va desfășura astăzi, 6 aprilie, în intervalul orar 9:00-13:00. Participanții vor rezolva subiecte elaborate de o echipă de elevi cu rezultate remarcabile în domeniu.

Concursul se desfășoară în format online instituțional, adică elevii lucrează din laboratoarele de la școală, sub supravegherea profesorilor, pe plaforma Codeforces, care asigură evaluare automată în timp real. La ediția din acest an vor participa cei 52 de elevi de la Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi, disciplina Informatică, elevi calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Informatică 2024 și elevi din Centrele Judeţene de Excelenţă şi Centrele de pregătire de performanţă în informatică partenere (Cluj, Dolj, Gorj, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui).

Subiectele și testele de evaluare sunt elaborate de o echipă formată din elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, care au obținut deja performanțe remarcabile, confirmate prin diplome şi medalii: Andrei Boacă, premiant la Olimpiada Naţională de Informatică,  membru în lotul național de informatică al României şi medaliat la Romanian Masters of Informatics, Alin Răileanu, Ioan Floriştean şi Ilinca Loghinoaia, medaliați la Olimpiada Națională de Informatică. Coordonarea științifică și organizatorică a concursului este realizată de profesoarele Emanuela Cerchez şi Marinel Șerban.

Premierea are loc în ziua concursului, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”. Pentru fiecare clasă (a IX-a şi a X-a) vor fi acordate premii şi menţiuni pentru 50% dintre participanţi în proporţia 1:2:3:4 (Premiul I: II: III: Menţiune).

Această competiție a fost inițiată în anul 2023, de către Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iaşi, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Iaşi. Concursul a constituit un ultim antrenament înaintea etapei naţionale a Olimpiadei de Informatică, precum şi înaintea evaluării finale a activităţii în cadrul Centrului de Excelenţă pentru anul şcolar 2022-2023. Anul acesta, parteneriatul dintre Colegiul Național „Emil Racoviță” şi Centrul Judeţean de Excelenţă a fost extins prin colaborare cu Centrele Judeţene de Excelenţă și cu centrele de pregătire de performanţă în informatică.

Comentarii