Război între palate. Un consilier local critică dur conducerea CJ Iaşi

duminică, 05 iunie 2022, 09:30
2 MIN
 Război între palate. Un consilier local critică dur conducerea CJ Iaşi

Strategia legată de sport a Consiliului Judeţean Iaşi continuă să genereze reacţii acide în spaţiul public. După ce acţiunile echipei coordonate de preşedintele CJ, Costel Alexe, au fost taxate dur de consilieri judeţeni şi conducători de cluburi, a venit rândul unui consilier local, Bogdan Crucianu, să critice aspru modul de lucru al capilor judeţului. Iată postarea făcută de Crucianu pe pagina sa de facebook.

“Doar 80. 000 de euro s-a îndurat Consiliul Judeţean să aloce pentru tot sportul ieşean!

  • În ultima perioadă am urmărit cu interes ieşirile publice ale conducătorilor Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi pe tema sportului. Din păcate, acestea au fost extrem de dezamăgitoare, strategia gândită, plină de amatorism, generând, practic, risipirea banului public şi nicidecum sprijinirea unui domeniu de mare interes.
  • Astfel, capii Consiliului Judeţean au alocat întreg sportului ieşean suma de 80. 000 de euro, de circa 37 de ori mai puţini bani comparativ cu cele 3 milioane de euro aprobate de Consiliul Local Iaşi pentru domeniul amintit De remarcat totodată că #bugetele celor două consilii sunt comparabile! CJ Iaşi este surclasat şi faţă de alte consilii judeţene, cu bugete infime în comparaţie cu cel al Iaşului. Cu un sfert din populaţia Iaşului, Ialomiţa, de pildă, a dat sportului 700. 000 de euro în 2022, de aproape nouă ori mai mult decât la noi!
  • Nu numai suma alocată sportului de #CJIaşi este ridicolă, ci şi modul de distribuire a banilor. Astfel, cluburile importante ale Iaşului, CS #Politehnica şi #CSM, nu au primit niciun leu, în timp ce grupări de care nu a auzit aproape nimeni vor beneficia de fonduri.
  • Nu în ultimul rând, faptul că directorul CS Politehnica a spus că dosarul pe care l-a depus pentru a obţine finanţare a fost respins deşi a respectat prevederile ghidului, iar punctajul unui club a fost mărit cu circa 50% după contestaţie, ridică multe semne de întrebare legate de obiectivitatea evaluărilor.
  • Îngrijorător este că oficialii CJ Iaşi nu par a înţelege că sunt pe un drum greşit. După ce au fost la un pas să îngroape Centrul de Excelenţă fotbalistică de la LPS Iaşi, capii judeţului au anunţat că nu iau în calcul propunerea pe care am lansat-o, de a împărţi cu municipalitatea finanţarea ramurilor sportive locale. Ieşenii vor fi astfel privaţi de posibilitatea de a fi iarăşi mândri de sportivii şi echipele care duc numele Iaşului peste tot în lume, Consiliul Local neavând forţa de a susţine de unul singur tot sportul local.
  • Drept urmare, fac un apel ferm la domnii care gândesc strategia judeţeană a sportului pentru a-şi reconsidera de urgenţă poziţia: să fie deschişi la colaborarea cu #CLIaşi şi să lucreze în interesul Iaşului şi a celor care i-au ales
  • Iubirea faţă de sport şi responsabilitatea faţă de alegători trebuie demonstrate, nu doar trâmbiţate!”, a scris Crucianu pe Facebook.

 

Comentarii