anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Război între palate. Un consilier local critică dur conducerea CJ Iaşi

GALERIE
sport_Iasi_tribune
 • sport_Iasi_tribune
- +

Strategia legată de sport a Consiliului Judeţean Iaşi continuă să genereze reacţii acide în spaţiul public. După ce acţiunile echipei coordonate de preşedintele CJ, Costel Alexe, au fost taxate dur de consilieri judeţeni şi conducători de cluburi, a venit rândul unui consilier local, Bogdan Crucianu, să critice aspru modul de lucru al capilor judeţului. Iată postarea făcută de Crucianu pe pagina sa de facebook.

“Doar 80. 000 de euro s-a îndurat Consiliul Judeţean să aloce pentru tot sportul ieşean!

 • În ultima perioadă am urmărit cu interes ieşirile publice ale conducătorilor Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi pe tema sportului. Din păcate, acestea au fost extrem de dezamăgitoare, strategia gândită, plină de amatorism, generând, practic, risipirea banului public şi nicidecum sprijinirea unui domeniu de mare interes.
 • Astfel, capii Consiliului Judeţean au alocat întreg sportului ieşean suma de 80. 000 de euro, de circa 37 de ori mai puţini bani comparativ cu cele 3 milioane de euro aprobate de Consiliul Local Iaşi pentru domeniul amintit De remarcat totodată că #bugetele celor două consilii sunt comparabile! CJ Iaşi este surclasat şi faţă de alte consilii judeţene, cu bugete infime în comparaţie cu cel al Iaşului. Cu un sfert din populaţia Iaşului, Ialomiţa, de pildă, a dat sportului 700. 000 de euro în 2022, de aproape nouă ori mai mult decât la noi!
 • Nu numai suma alocată sportului de #CJIaşi este ridicolă, ci şi modul de distribuire a banilor. Astfel, cluburile importante ale Iaşului, CS #Politehnica şi #CSM, nu au primit niciun leu, în timp ce grupări de care nu a auzit aproape nimeni vor beneficia de fonduri.
 • Nu în ultimul rând, faptul că directorul CS Politehnica a spus că dosarul pe care l-a depus pentru a obţine finanţare a fost respins deşi a respectat prevederile ghidului, iar punctajul unui club a fost mărit cu circa 50% după contestaţie, ridică multe semne de întrebare legate de obiectivitatea evaluărilor.
 • Îngrijorător este că oficialii CJ Iaşi nu par a înţelege că sunt pe un drum greşit. După ce au fost la un pas să îngroape Centrul de Excelenţă fotbalistică de la LPS Iaşi, capii judeţului au anunţat că nu iau în calcul propunerea pe care am lansat-o, de a împărţi cu municipalitatea finanţarea ramurilor sportive locale. Ieşenii vor fi astfel privaţi de posibilitatea de a fi iarăşi mândri de sportivii şi echipele care duc numele Iaşului peste tot în lume, Consiliul Local neavând forţa de a susţine de unul singur tot sportul local.
 • Drept urmare, fac un apel ferm la domnii care gândesc strategia judeţeană a sportului pentru a-şi reconsidera de urgenţă poziţia: să fie deschişi la colaborarea cu #CLIaşi şi să lucreze în interesul Iaşului şi a celor care i-au ales
 • Iubirea faţă de sport şi responsabilitatea faţă de alegători trebuie demonstrate, nu doar trâmbiţate!”, a scris Crucianu pe Facebook.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.