Razie antialcool a Rutierei în municipiu, de Florii: amenda medie a fost de peste 800 lei

luni, 29 aprilie 2024, 22:26
1 MIN
 Razie antialcool a Rutierei în municipiu, de Florii: amenda medie a fost de peste 800 lei

Polițiștii Biroului Rutier Iași au ieșit la stradă pentru a depista șoferii beți sau sub influența alcoolului. Acțiunea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

„În perioada 28 aprilie 2024, poliţiştii Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive în municipiul Iași. Au fost efectuate 157 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 4 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6.600 de lei. Totodată, au fost reținute patru permise de conducere”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

Printre șoferii depistați a fost și un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Iași, care a condus autoturismul în municipiul Iași având o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 și s-a dispus reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Comentarii