Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine

GALERIE
titularizare
  • titularizare
- +

Cadrele didactice care au susţinut titularizarea vor fi repartizate astăzi şi mâine, pe 4 şi 5 august, în cadrul unor şedinţe publice care vor avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

La nivelul judeţului, conform documentelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, sunt 161 de posturi titularizabile, dintre care 43 pentru învăţători, 41 pentru educatori, 11 pentru educaţie fizică, 8 pentru muzică instrumentală, 7 pentru engleză, 5 pentru instuire practică (mecanică), câte 4 pentru instruire practică (alimentaţie publică şi turism), profesor în centre şi cabinete de instruire psihopedagogică şi pentru dans popular, iar câte 3 la corepetiţie, informatică, instruire practică (estetica şi igiena corpului omenesc). De asemenea, sunt câte două posturi pentru fizică şi dans clasic. Câte un post este disponibil pentru disciplline precum chimie, arhitectură, gimnastică ritmică, pictură, şah, teatru, studii europene, franceză, limba rromani, mecanică sau religie ortodoxă.

Tot în aceste zile vor fi repartizate cadrele didactice angajate pe durată de viabilitate a postului care au participat la concursul naţional (42 de posturi), dar şi repartizarea cadrelor didactice titulare, fiind 9 astfel de cazuri la nivelul judeţului.

Practic, având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut peste 7 la concursul de titularizare din acest an (aproximativ 700), în acest moment sunt peste 3 candidaţi pe un loc de profesor titular. Trebuie menţionat însă că numărul de candidaţi pe un loc variază în funcţie de materia la care au susţinut examenul, dar şi numărul de posturi.

Cum se face repartizarea

În ceea ce priveşte modul în care se distribuie locurile, cadrele didactice vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obţinute la concurs, în limita numărului de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate din lista afişată pentru concurs. Astfel, conform metodologiei, în cadrul şedinţelor de repartizare, opţiunea fiecărui candidat se exprimă în scris, conform cererii tip şi se consemnează în procesul verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit, cererea acestuia nu se soluţionează.

Ordinea de participare la şedinţe şi implicit posibilitatea de a alege are în vedere dacă cadrele didactice sunt angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului şi au obţinut minimum 7 la titularizare, apoi candidaţii care au obţinut nota minimum 7 la concursul naţional.

Pe 5 august vor fi repartizaţi candidaţii titulari şi cadrele didactice debutante, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detaşare, cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului rămase cu norma didactică de predare incompletă sau cei aflaţi pe posturi didactice complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului, a candidaţilor care au susţinut proba scrisă în judeţ şi a candidaţilor care au optat pentru repartizare în judeţ, care au statut de cadre didactice titulare şi a cadrelor didactice debutante care au promovat examenul naţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.