anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine

GALERIE
titularizare
 • titularizare
- +

Cadrele didactice care au susţinut titularizarea vor fi repartizate astăzi şi mâine, pe 4 şi 5 august, în cadrul unor şedinţe publice care vor avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

La nivelul judeţului, conform documentelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, sunt 161 de posturi titularizabile, dintre care 43 pentru învăţători, 41 pentru educatori, 11 pentru educaţie fizică, 8 pentru muzică instrumentală, 7 pentru engleză, 5 pentru instuire practică (mecanică), câte 4 pentru instruire practică (alimentaţie publică şi turism), profesor în centre şi cabinete de instruire psihopedagogică şi pentru dans popular, iar câte 3 la corepetiţie, informatică, instruire practică (estetica şi igiena corpului omenesc). De asemenea, sunt câte două posturi pentru fizică şi dans clasic. Câte un post este disponibil pentru disciplline precum chimie, arhitectură, gimnastică ritmică, pictură, şah, teatru, studii europene, franceză, limba rromani, mecanică sau religie ortodoxă.

Tot în aceste zile vor fi repartizate cadrele didactice angajate pe durată de viabilitate a postului care au participat la concursul naţional (42 de posturi), dar şi repartizarea cadrelor didactice titulare, fiind 9 astfel de cazuri la nivelul judeţului.

Practic, având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut peste 7 la concursul de titularizare din acest an (aproximativ 700), în acest moment sunt peste 3 candidaţi pe un loc de profesor titular. Trebuie menţionat însă că numărul de candidaţi pe un loc variază în funcţie de materia la care au susţinut examenul, dar şi numărul de posturi.

Cum se face repartizarea

În ceea ce priveşte modul în care se distribuie locurile, cadrele didactice vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obţinute la concurs, în limita numărului de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate din lista afişată pentru concurs. Astfel, conform metodologiei, în cadrul şedinţelor de repartizare, opţiunea fiecărui candidat se exprimă în scris, conform cererii tip şi se consemnează în procesul verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit, cererea acestuia nu se soluţionează.

Ordinea de participare la şedinţe şi implicit posibilitatea de a alege are în vedere dacă cadrele didactice sunt angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului şi au obţinut minimum 7 la titularizare, apoi candidaţii care au obţinut nota minimum 7 la concursul naţional.

Pe 5 august vor fi repartizaţi candidaţii titulari şi cadrele didactice debutante, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detaşare, cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului rămase cu norma didactică de predare incompletă sau cei aflaţi pe posturi didactice complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului, a candidaţilor care au susţinut proba scrisă în judeţ şi a candidaţilor care au optat pentru repartizare în judeţ, care au statut de cadre didactice titulare şi a cadrelor didactice debutante care au promovat examenul naţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.