Rexton G4 – un SUV de încredere

luni, 18 decembrie 2017, 07:41
3 MIN

Recent a apărut noul Rexton, SUV-ul de talie mare de la producătorul sud-coreean Ssangyong, iar acum este disponibil şi pe piaţa din Iaşi.

Este un 4×4 impresionant, care îţi dă impresia de soliditate, un SUV cu adevărat serios pe o piaţă auto actuală care este saturată de o mulţime de modele crossover (care nu-s nici SUV dar nici hactchback). Iar cu ocazia unui testdrive am constatat că noul Rexton că, în pofida taliei sale, poate fi şi extrem de sprinten. Motorul diesel de 2,2 litri şi 180 CP lucrează excelent în tandem cu o cutie de viteze automată cu 7 trepte, de fabricaţie Mercedes (7 G-Tronic). În aceste condiţii, drumurile lungi sunt o adevărată plăcere, ţinuta pe şosea fiind foarte sigură, iar confortul interior impecabil, atât graţie scaunelor generoase şi bine profilate dar şi pentru că insonorizarea cabinei este la nivel premium. Motorul este puternic şi elastic, iar cutia de viteze automată schimbă treptele insesizabil, cu o supleţe caracteristică produselor Daimler Benz. Confortul este unul de top şi graţie suspensiei spate multi-link independentă cu zece braţe.

Sistemul de tracţiune 4×4 are trei moduri de funcţionare, care se pot selecta cu ajutorul unui comutator de la bord: 2WD – tracţiune spate, 4WD High – tracţiune 4×4 permanentă pentru mersul pe şosea şi 4WD low – tracţiune 4×4 cu reductor, pentru deplasarea în teren greu.

Câteva cuvinte şi despre design – noul Rexton are un aspect exterior modern, cu linii impozante, iar în parcare nu vă fi greu să-l regăsiţi, fiind măcar „cu un cap” mai înalt decât toate celelalte maşini. Interiorul are un aer luxos, cu o piele Nappa excelent finisat. Impresia generală este cea de model premium, cu un aer clasic, departe de exagerările stilistice ale momentului şi care îşi va păstra eleganţa indiferent de trendurile trecătoare ale modei. Bordul este dominat de un ecran tactil foarte generos, care îndeplineşte toate funcţiile de care nu ne mai putem lipsi în ziua de azi – conectare prin Bluetooth la telefon, Carplay şi Android Auto, navigaţie, etc. În plus, şoferul are între cele două ceasuir de bord un ecran LCD color cu toate informaţiile de care ar avea nevoie.

Noul Rexton are cele mai noi sisteme active de siguranţă şi asistenţă existente pe piaţă: AEBS -Sistem automat de frânare de urgenţă, LCA – Asistent inteligent de schimbare a benzilor de circulaţie, HBA – Control automat al luminilor de drum, FCW – Asistent evitare coliziune iminentă, TSR – Asistent de recunoaştere şi afişare a indicatoarelor de circulaţie, LDWS Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, RCTA – Asistent monitorizare trafic în spatele maşinii, BSD – Asistent monitorizare unghi mort.

Concluzionând, noul Rexton G4 este un SUV foarte solid şi foarte uşor de condus însă, în pofida taliei sale. La drum lung confortul interior este maxim, iar prin oraş este sprintenă graţie motorului puternic şi cutiei automate foarte performante.

Preţul noului Rexton este unul foarte bun pentru ceea ce primeşti, adică un SUV cu adevărat serios, de talie mare, cu un motor puternic şi o cutie automată de viteze superbă. Rexton Syle 2WD are un preţ promoţional de 23.790 euro, iar modelul Premium 4WD ajunge la 32.990 euro. Rexton vine cu 5 ani garanţie.

În Iaşi noul dealer Ssangyong este Open Auto Center, Calea Chişinăului nr. 45.

Comentarii