anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Se pot face înscrieri la Centrul de performanţe de la Liceul de Informatică. Sunt aşteptaţi elevi de clasa a IV-a

GALERIE
informaticainformatica1informatica2
 • informatica
 • informatica1
 • informatica2
- +

Reîncepe activitatea la Centrul de pregătire pentru performanţe în Matematică, Informatică şi Robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Programul este gratuit şi se adresează elevilor claselor a IV-a din judeţul Iaşi care sunt pasionaţi de matematică, programare sau robotică.

Centrul de pregătire LIIS STEM JUNIOR se va derula sub coordonarea profesorilor: Alexandru Gabriel Mîrşanu (Matematică), Oana Cristina Butnăraşu (Informatică) şi Mirela Ţibu (mentorul atelierelor de robotică CyLiis).

Activităţile didactice performante vor fi susţinute de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Matematica va fi predată de Corneliu Brădăţeanu, Ines Creţu, Ioana Iacob, Lucian Georges Lăduncă, Rodica Leontieş, Alexandru – Gabriel Mîrşanu, Andrei Nedelcu, Gelu Teodor Susanu şi Cristina Timofte.

La Informatică vor fi Mihaela Acălfoaie, Oana Cristina Butnăraşu, Domnica Chirilă, Mariana Grădinariu, Silvia Grecu, Cornelia Ivaşc, Simona Ingrid Iuscinschi, Ionel Maftei, Lăcrămioara Tufescu, Mirela Anca Ţibu, Liliana Ursache şi Liliana Vîrgă. Robotica va fi explicată de elevii elevii mentori CyLiis, sub coordonarea doamnei profesoare Mirela Ţibu.

Elevii care doresc să se înscrie o pot face online, în perioada 23 septembrie-6 octombrie 2022, prin completarea următorului formular.

Mai multe detalii despre Centrul de pregătire STEM LIIS JUNIOR se găsesc pe site-ul şcolii: http://liis.ro/. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.