anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Și-a cumpărat din Ucraina, cu 200 de euro, un permis de conducere valabil 30 de ani

GALERIE
permis, conducere, ucraina
 • permis, conducere, ucraina
- +

Un permis de conducere fals poate fi obţinut în doar câteva ore. A demonstrat-o un ieşean, căruia i-a fost de ajuns să treacă graniţa cu banii necesari. În aceeaşi zi, s-a întors acasă cu actul în buzunar. "Producătorii" nu au fost însă atenţi la calitatea documentului falsificat, ceea ce l-a adus pe Vasile Ursu în faţa justiţiei.

La sfârşitul lunii noiembrie 2018, poliţiştii rutieri din Paşcani au oprit o autoutilitară Volkswagen condusă de Ursu. La solicitarea agenţilor, şoferul a prezentat un permis ucrainean eliberat în iulie 2017 şi valabil timp de 30 de ani. Poliţiştii au constatat însă că permisul nu avea elementele de siguranţă specifice, aşa că l-au reţinut pentru verificări suplimentare. La solicitarea colegilor din Paşcani, autorităţile ucrainene au comunicat că permisul nu fusese eliberat de ele. Poliţiştii au ajuns la concluzia că au de-a face cu un fals, realizat probabil prin scanarea unui document autentic, urmată de prelucrarea unor elemente de conţinut ale imaginilor şi imprimare. Audiat ca suspect, iar apoi ca inculpat, Ursu a precizat că în vara lui 2017 a mers împreună cu câţiva colegi de muncă în Ucraina. Imediat după trecerea frontierei, era aşteptat de un ucrainean, căruia i-a dat 200 de euro. După două ore, ucraineanul se întorcea cu un permis de conducere nou-nouţ. În faţa anchetatorilor, Ursu a susţinut că nu ar fi avut cunoştinţă de faptul că permisul era fals, deşi nu se înscrisese niciodată la o şcoală de şoferi şi nici nu dăduse vreun examen în faţa autorităţilor ucrainene. În cursul judecăţii totuşi, bărbatul şi-a recunoscut fapta.

Magistraţii Judecătoriei Paşcani au luat în calcul acest aspect, ca şi faptul că Ursu nu avea antecedente penale şi avea şase copii în întreţinere, aplicându-i o pedeapsă uşoară. Bărbatul a fost condamnat pentru uz de fals şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, la un total de 1 an şi 10 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval, Ursu va trebui să presteze şi 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentinţa a fost contestată de inculpat, dar magistraţii Curţii de Apel nu au găsit niciun motiv pentru a o schimba. Apelul a fost respins, iar şoferul a fost obligat la plata a 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.