Un director de şantier din Marea Britanie a făcut-o lată la Hârlău

luni, 21 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Un director de şantier din Marea Britanie a făcut-o lată la Hârlău

Venit din străinătate în concediu, un ieşean nu s-a putut abţine să nu calce în străchini. Absolvent a doar 10 clase, Constantin Huc îşi făcuse o situaţie bună în Marea Britanie, ca director al unui şantier de construcţii. 

Pe 19 iulie 2020, întors în concediu la Deleni, Huc a băut singur, la domiciliul părinţior, trei litri de vin şi doi litri de bere, pe parcursul întregii zile. Aproape de miezul nopţii, s-a urcat la volanul automobilului său Audi, plecând spre Hârlău, pentru a-şi cumpăra ţigări. Pe drum, s-a întâlnit cu patru cunoscuţi, pe care i-a invitat la o plimbare.

Deşi se vedea că şoferul este băut, aceştia au acceptat. Plimbarea a fost scurtă, pentru că după doar câteva minute Huc a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un podeţ de pe strada Logofăt Tăutu din centrul oraşului.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au testat cu aparatul Dräger, rezultând o alcooemie de 0,9‰ în aerul expirat. Ulterior, la spitalul orăşenesc, a fost constată o concentraţie a alcoolului de 2,15‰ în sânge. Şoferul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă condamnată de Codul Penal cu închisoarea între 1 şi 5 ani sau cu amendă.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat atitudinea sinceră a inculpatului, dar şi lipsa antecedentelor penale, condamnându-l la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.

Pe parcursul acestui termen, Huc va trebui să presteze în cadrul Primăriei comunei Deleni sau a şcolii generale din localitate un număr de 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Practic, aceasta înseamnă că Huc va avea deja programul stabilt pentru următoarele concedii. Şoferul poate spera totuşi la o îndulcire a condiţiilor la apel, dacă va contesta sentinţa pronunţată joi la Hârlău.

Comentarii