Un ieşean şi-a lăsat automobilul la spălat şi l-a găsit după o oră făcut praf

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 01:59
2 MIN
 Un ieşean şi-a lăsat automobilul la spălat şi l-a găsit după o oră făcut praf

Un ieşean şi-a lăsat automobilul la spălat şi l-a găsit după o oră făcut praf. Ghinionul său a fost că un angajat al spălătoriei s-a gândit să probeze autotursimul, chiar dacă nu avea permis.

Într-o seară de aprilie, R.D. s-a deplasat cu Volkswagen-ul Touareg la spălătoria "Wash me, baby" din Tătăraşi, al cărei client fidel era. Şi-a lăsat automobilul într-una dintre boxe, cu cheile în contact, iar apoi a plecat la o sală de sport din apropiere. Automobilul a fost preluat de Ionel Dumitriu, pentru a-l spăla. După finalizarea operaţiunii, Dumitriu s-a urcat la volan pentru a-l scoate din boxă, dar s-a hotărât să iasă la plimbare. A parcurs aproximativ 100 de metri pe strada Vasile Lupu, după care a vrut să se întoarcă. A acordat prioritate automobilelor care veneau din sens contrar, dar în loc să plece uşor de pe loc, a accelerat şi a intrat în coliziune cu un autoturism Smart şi cu un VW Caddy parcate în dreptul bisericii, pe sensul de mers Flux – Doi Băieţi. "Şoferul" a adus autoturismul înapoi, l-a lăsat în spălătorie şi a plecat.

Iniţial, R.D. a făcut plângere penală împotriva lui Dumitriu, dar şi-a retras-o ulterior. Dumitriu a fost judecat doar pentru conducere fără permis. Acest lucru nu l-a ajutat însă prea mult. Dumitriu era recidivist, având la activ condamnări pentru furt calificat, tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. De altfel, procesul pentru conducere fără permis s-a finalizat cu Dumitriu deja după gratii pentru altă faptă. Luând în calcul circumstanţele personale ale inculpatului, dar şi gravitatea faptei, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 3 ani de închisoare pentru conducere fără permis. Pedeapsa s-a adăugat la condamnarea deja existentă, ducând la un total de 6 ani şi 8 luni de închisoare. Apelul declarat de Dumitriu împotriva sentinţei Judecătoriei va fi judecat în decembrie.

Comentarii