Un tânăr elev de 17 ani a murit într-un cămin al UAIC într-o tabără de vară. Colegii spun că fuma mult şi bea energizante

joi, 13 iulie 2023, 10:32
2 MIN
 Un tânăr elev de 17 ani a murit într-un cămin al UAIC într-o tabără de vară. Colegii spun că fuma mult şi bea energizante

Un tânăr de 17 ani care a venit să descopere cum arată viaţa de student, într-o tabără de vară organizată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, s-a stins din viaţă sambata trecută. Din primele informaţii obţinute de „Ziarul de Iaşi”, tânărul era cazat într-un cămin al UAIC pe perioada şcolii de vară, s-a trezit noaptea din somn, a spus că nu poate să respire şi s-a prăbuşit la pământ.

Unul dintre studenţii de la Facultatea de Geografie şi Geologie a universităţii a început să îi acorde primul ajutor, să efectueze manevrele de resuscitare, care au fost continuate de către echipajul de Terapie Intensivă de la SMURD timp de o oră, dar fără ca tânărul să răspundă la acestea.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat de un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul ATI SMURD, a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student. S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră de a resuscita acest tânăr nu s-a obţinut reîntoarcerea circulaţiei spontane. A-a declarat decesul, a fost anunţată poliţia şi cazul va fi evaluat post-mortem de către Institutul de Medicină Legală. Din anamneză s-a evidenţiat faptul că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ 4 doze, şi fumase în noaptea respectivă 2 pachete de ţigări. Cauzele morţii vor fi stabilite de către Medicina Legală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Din informaţiile obţinute de „Ziarul de Iaşi”, colegii le-au transmis autorităţilor că tânărul spunea adesea că nu mânca bine, dar fuma mai multe pachete de ţigări pe zi, şi bea constant câteva energizante pe zi, cele 3-4 din seara în care a murit fiind regulă, nu excepţie.

Comentarii