Vânătoarea de trofee în România, promovată pe site-urile externe: „Inventăm un urs-problemă, veniți și îl împușcați”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vânătoarea de trofee în România, promovată pe site-urile externe: „Inventăm un urs-problemă, veniți și îl împușcați”

GALERIE
impuscare, ursi
  • impuscare, ursi
- +

Gabriel Păun, activist de mediu și președintele Agent Green, spune că a găsit pe internet site-uri din străinătate care promovează vânătoarea de trofee în România. La Jurnalul de Seară de la Digi24, Păun a spus că OUG pentru vânătoarea rapidă a urșilor este o eroare și că aceste asociații pe care le-a contactat telefonic i-au răspuns că pot „inventa oricând un urs problemă care să fie împușcat” și că „autoritățile din România ajută”.

Gabriel Păun, Agent Green: Ministerul se face vinovat de situația în care suntem și ministerul nu poate reacționa cu această OUG, e cea mai mare eroare pe care o face și ne va băga într-un infringement direct pentru că vor fi împușcați foarte mulți urși. Dacă ordonanța asta se va da, se vor împușca foarte mulți urși și nu urșii-problemă. Urșii-problemă care oricum sunt o problemă cauzată tot de inacțiunea Ministerului Mediului. Nu se va putea, așa cum spunea și doamna Lapis, nu se va putea stabili cu exactitate vinovatul în 24 de ore. Se va merge pe scurtarea timpului de așteptare al vânătorilor de trofee pentru a veni mai repede să nu mai stea cu săptămânile, să vină pe bandă rulantă să împuște mai repede un urs problemă.

Citește și: Ministrul Mediului pregătește o lege pentru împușcarea urșilor în 24 de ore. Activiștii spun că e o formă mascată de a da drumul la vânătoarea de trofee

Am verificat asta pe site-urile din străinătate zilele trecute, unde sunt efectiv asociații de turism de vânătoare, în Germania, în Austria, în Olanda, unde promovează vânătoarea de trofee în România. I-am contactat inopinat, m-am prezentat ca vânător interesat și le-am zis: „Vreau să merg în România să împușc un urs”. Ce mi-au răspuns? „Da, nicio problemă. Găsim oricând un urs, inventăm oricând un urs-problemă, autoritățile din România ajută. Inventăm un urs-problemă și veniți și împușcați ursul”. Așa funcționează lucrurile. Și ceea ce face acum ministerul este să grăbească asta.

Cosmin Prelipceanu: Când ați avut această discuție?

Gabriel Păun, Agent Green: Săptămâna trecută. O firmă din Austria, de unde a venit prințul. Mi-au zis „Oricând se inventează un urs problemă și veniți și împușcați”. Așa funcționează în continuare lucrurile, nu există niciun dubiu, aceasta este rețeta. Mă îngrijorează foarte tare pentru că nu vă închipuiți că prințul din Liechtenstein sau orice alt vânător străin nu vine să omoare ursulețul ăsta care este jos, în filmarea respectivă. Ei nu vin să rezolve o problemă, problema o putem rezolva noi aici. Ei vin să-și ia un urs de trofeu, masculi mari. Așa se destabilizează populația de urși și vom avea și mai multe probleme – mai multe gospodării afectate, mai multe vieți omenești în pericol și, până la urmă vom ajunge să pierdem această specie.

Mai mult, pe digi24

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.