VIDEO: Zborurile la Iași, contaminate. 50% din personalul Aeroportului, trimis în șomaj tehnic

luni, 23 martie 2020, 12:58
1 MIN
 VIDEO: Zborurile la Iași, contaminate. 50% din personalul Aeroportului, trimis în șomaj tehnic

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, solicită guvrernului suspendarea zborurilor comerciale. Principalul motiv este că la fiecare zbor a fost depistată cel puțin o persoană care avea legături directe cu coronavirusul. În același timp, el a anunțat și trimiterea în șomaj tehnic a 50% din personal din cauza reducerii masive a activității aerogării ieșene.

Într-un material video, Cătălin Bulgariu susține că la fiecare zbor a fost depistat cel puțin un pasager care fie ascundea că a venit din zone contaminate, fie avea semne evidente de boală, unii fiind înregistrați cu temperaturi de 40 de grade.

A dat și exemplul unei pasagere care, deși fusese în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv, în loc să se autoizoleze ea a plecat spre București. În acest context, Bulgariu a solicitat guvernului sistarea zborurilor comercial pentru a împiedica răspânidrea virusului.

În prezent, la Aeroportul Iași mai sunt șase curse, dintre care trei spre București și trei spre alte destinații.

”Astăzi, activitatea dintr-o săptămână este egală cu activitatea unei zile normale din afara perioadei de criză. Activitatea aeroportului a fost mult redusă și mai bine de 50% din personal va fi trimis în șomaj tehnic”, a mai spus Bulgariu.

În același timp, el a precizat că aeroportul va rămâne operațional pentru zborurile militare și umanitare.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii