60 de ani de puşcărie pentru o crimă din răzbunare

miercuri, 12 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 60 de ani de puşcărie pentru o crimă din răzbunare

Judecătorii Tribunalului Iaşi au finalizat ieri procesul în care trei persoane din judeţ au fost acuzate de omor. Magistraţii au decis ca Dragoş şi Alexandru Băiceanu, dar şi Cristian Lupu, să primească pedepse de câte 20 de ani de închisoare. Ei au posibilitatea de a ataca decizia pe fond a jude­cătorilor ieşeni. 

Potrivit procuro­rilor ieşeni, fapta a avut loc pe 6 martie 2016. Atunci, cei trei, dar şi alte persoane, se aflau în curtea unui sătean, unde consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, Dragoş Băiceanu a observat în zonă un alt tânăr din sat, care, anul trecut îl lovise. Din acest motiv, între familia agresorului Alexandru Băiceanu şi cea a victimei Ion Constantinescu exista o stare conflictuală, spun procurorii. Aceştia au mai arătat că în momentul în care l-a văzut pe agresorul său, fiul lui Băiceanu, dar şi tatăl său şi Cristian Vasile Lupu au început să fugă după acesta. Tânărul urmărit s-a întâlnit pe drum cu tatăl său, care se deplasa cu o căruţă alături de o altă persoană, continuând însă să fugă de urmăritorii săi. 

„Inculpaţii Lupu Vasile Cris­tian şi Băiceanu Alexandru şi-au continuat urmărirea pe drumul principal, ocazie cu care s-au întâlnit cu victima Constanti­nes­cu Ion aflat in căruţă. Aceasta din urmă i-a întrebat pe cei doi  inculpaţi de ce îl urmăresc pe băiatul lui. Fără a da expli­caţii, inculpatul Lupu Vasile Cris­tian l-a prins mai întâi de gât pe martorul S.D., după care l-a izbit la pământ şi a început să-i aplice lovituri în zona capului. Imediat, s-a deplasat pe partea cealaltă a căruţei şi a continuat să-i aplice lovituri victimei Con­stantinescu Ion, de asemenea, şi acesta căzut la pământ“, au precizat procurorii ieşeni. Aceştia au mai arătat că victima a fost lovită cu picioarele şi cu un ciomag de către cei trei agresori până ce a decedat.

Comentarii